Pages

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕ.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων με τα πολιτικά κόμματα και με τους εν Αθήναις Παριανούς , που είχε η επιτροπή αγώνα κατά της εγκατάστασης των θηριωδών ανεμογεννητριών.
Το πρωί η επιτροπή επισκέφθηκε τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. ΚΟΡΑΚΑ, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφαση της Παριανής κοινωνίας και του ανέλυσε το σκεπτικό και τις θέσεις του νησιού γύρω από το θέμα. Ο κ. ΚΟΡΑΚΑΣ τάχθηκε υπέρ των θέσεων της επιτροπής και του Παριανού λαού, καταδικάζοντας ενέργειες που αλλοιώνουν το περιβάλλον και την αισθητική του νησιού.
Εν συνεχεία η ενημέρωση έγινε στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. ΣΚΡΕΚΑ, ο οποίος ναι μεν παρουσιάστηκε σαν υποστηρικτής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά όχι τέτοιας μορφής και μεγέθους.
Η επιτροπή εν συνεχεία ενημέρωσε τους εν Αθήναις Παριανούς και Αντιπαριώτες σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία όλων των βουλευτών του νομού και του περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου.
Ομόφωνα οι Παριανοί και Αντιπαριώτες τάχθηκαν κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και δήλωσαν την στήριξή τους στην επιτροπή αγώνα.
Τέλος η επιτροπή συνάντησε τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ κ .ΣΓΟΥΡΙΔΗ, ο οποίος ζήτησε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στα νησιά.
Η ενημέρωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ και η συνάντηση, έγινε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης την Παριανών συλλόγων.(Ο κ.ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ήταν και είναι ενημερωμένος για το θέμα, σαν βουλευτής του νομού και έχει ξεκάθαρη θέση κατά των ανεμογεννητριών).
Ιδιαίτερη θετική εντύπωση προκάλεσε, η ενότητα και συμπαγής θέση των τριών θεσμικών μελών της επιτροπής αγώνα του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου, του Επάρχου και προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κώστα Μπιζά και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαική Ενότητα" Κώστα Ροκονίδα, κατά την παρουσίαση των θέσεων της Παριανής κοινωνίας που εκφράσθηκαν κατά την συνάντηση στον ΑΡΧΙΛΟΧΟ.
Αντίθετα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της πολιτικοποίησης του θέματος από τους βουλευτές και την προσπάθεια εκατέρωθεν για ανάληψη πρωτοβουλιών για την αλλαγή του νομικού πλαισίου.
Αξίζουν συγχαρητήρια και στους τρεις εκπροσώπους μας, που απέδειξαν με την παρουσία τους, ότι ενωμένοι σαν μια γροθιά και οργανωμένοι, μπορούν να κερδίσουν τον δύσκολο αυτόν αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες