Pages

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Και όμως υπάρχουν κάποιοι που σήμερα θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι, που αντιδρούν με αβάσιμα επιχειρήματα, στην δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου φιλοξενίας και εκπαίδευσης για δεσποζόμενα ζώα.
Ο Δήμος Πάρου σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας αποφάσισε την δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου σε μια δημοτική έκταση 180 στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται στα διοικητικά σύνορα των κοινοτήτων Αγκαιριάς και Λευκών .
Η έκταση αυτή στο συντριπτικό της ποσοστό είναι δασική και ένα τμήμα της δύο περίπου στρεμμάτων έχει αποχαρακτηριστεί προκειμένου δημιουργηθεί αυτό το κέντρο που θα φιλοξενεί  τα ζώα που θα χρήζουν φροντίδας και εκπαίδευσης.
Σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου , αλλά και σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας αυτά τα κέντρα έχουν γίνει δεκτά με χαρά και ενθουσιασμό από τους κατοίκους.
Στην Πάρο όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας βρέθηκαν κάποιοι οι οποίοι είναι αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική προβάλλοντας σαν επιχείρημα το "καλό της περιοχής".
Και μιλάμε για μια περιοχή (Ασπρο χωριό), η οποία δεν επηρεάζεται από την ίδρυση του κέντρου, το οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί έξω από το χωριό κοντά στο γήπεδο 4χ4 , με σύγχρονες προδιαγραφές και θα φιλοξενεί σκυλιά και γατάκια.
Η δικαιολογία ότι η ύπαρξη του κέντρου θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση της περιοχής, είναι αστεία, διότι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ξένοι επισκέπτες την φροντίδα των ζώων την αντιλαμβάνονται σαν πολιτισμικό γεγονός και υποχρέωση και όχι σαν αγγαρία και απέχθεια όπως δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας'.
Η υπόθεση έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στις φιλοζωικές οργανώσεις, οι οποίες πρέπει άμεσα να επέμβουν δυναμικά και να καταγγείλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
Εμείς μεταφέρουμε τις πληροφορίες μας και θα αναζητήσουμε περισσότερα στοιχεία, ώστε να επανέλθουμε με ονοματεπώνυμα. 

1 σχόλιο:

  1. Για την αντικειμενική ενημέρωση παρακαλώ να αναφέρω τα εξής.
    Είμαι κάτοικος του Άσπρου χωριού απο το 1987.
    Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι
    οι περισσότεροι και ολοι έχουμε σκύλους και γάτες που φροντίζουμε.
    Η συγκεκριμένη περιοχη βρίσκεται 50 μέτρα απο το αθλητικό κέντρο και 300 μέτρα
    απο κατοικίες μονίμων κατοίκων της Πάρου.
    Φαντάζεστε τι ανησυχία θα παρακαλείται στα ζώα οταν θα γίνονται αγώνες απο το θόρυβο αυτών που συμμετέχουν και παρακολουθούν τις εκδηλωσεις.
    Ο Δήμος Πάρου μόνο επιφανειακά έχει ασχοληθεί με το θέμα. Αφού πρόκειται για έκταση 180 στρεμμάτων θα έπρεπε να έχει ενεργοποιήσει τις τεχνικές υπηρεσίες για την διάνοιξη δρομου και εκτασης σε απόσταση 2 ή 3 χλμ πιο πέρα χωρις να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα (η αναφερόμενη τωρα περιοχή δεν ειναι καν αποχαρακτηρισμένη απλως δεν εχει δένδρα).
    Ο Δημος μονο για την επιδότηση από την Ευρωπαικη Ενωση ενδιαφέρεται και η οποια δεν θα παει καν για βελτιωση των εγκαταστασεων.
    Ευχαριστω
    Γιώργος Κυδωνιευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες