Pages

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η ΓΑΤΑ!!!

Σωτήρης και μόνο Σωτήρης.
Καπέλωσε όλη την συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στην νέα "πρώτη του".
Μετρήσαμε επτά παρών, τρία όχι και πέντε ναι, αν μετρήσαμε καλά.
Αλλά, είπε και πράγματα με το όνομά τους, όπως όταν αναφέρθηκε στην τουριστική επιτροπή, είπε όμως και μισόλογα , όταν αναφέρθηκε στο Λιμενικό ταμείο.
Με λίγα λόγια, αρχίζει να έχουν ενδιαφέρον οι
συνεδριάσεις.


Εδώ που τα λέμε, έχει δίκιο απόλυτο ο Σωτήρης. Δεν είναι βρε παιδιά αυτό που υπάρχει
τουριστική επιτροπή. Τι απολογισμός και προγραμματισμός ήταν αυτός? Εκθέσεις και πάλι εκθέσεις και ταξιδάκια των ίδιων και των ίδιων και πάλι τα ίδια. Δεν λέμε, χρειάζονται και οι εκθέσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτό τουριστική προβολή. Καλά σας τα είπε ο Σωτήρης.
Πρώτα πρέπει να πείσεις τους δικούς σου για τουριστική συνείδηση και μετά να πείσεις τους ξένους για να επισκεφθούν το νησί. Πρώτα κάνεις το νησί σου τουριστικά ελκυστικό και μετά προβάλεις την εικόνα του. Μήπως πρέπει να ξανακοιτάξουμε όλο αυτό το θέμα από την αρχή, να βάλουμε στόχους και προοπτικές?


Και μετά, τι είναι αυτό με τα πρόσωπα που επανδρώνουν τα περίπτερα στις εκθέσεις? Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, με τι κριτήρια? Δεν λέμε, η προσπάθεια είναι για όσο λιγότερα έξοδα, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, κανείς δεν αμφισβητεί την χρηστή και σφικτή διαχείριση. Το θέμα είναι η αποτελεσματικότητα, η εμπειρία, η ικανότητα και η γνώση  των Παριανών εκπροσώπων στο εξωτερικό. Ποιοι από τους εκπροσώπους έχουν πτυχία ξένων γλωσσών? Ποιοι έχουν σπουδάσει το τουριστικό αντικείμενο, ποιοί έχουν εμπειρία στην προώθηση του τουριστικού προιόντος?
 Και τέλος είναι σκάνδαλο το, δυό -δυό στο εξωτερικό, δεν είναι ταξίδι αναψυχής, ούτε προσωπική υπόθεση.


Κάτι αρχίζει και κινείτε στο Λιμενικό ταμείο. Από όσα είπε ο πρόεδρος, ξεκινά η διαδικασία
δημοπράτησης για Αμπελά και Αλυκή. Το βιομηχανικό δάπεδο στο κεντρικό λιμάνι θα είναι σύντομα έτοιμο (πριν το Πάσχα) .
Οι αίθουσες αναμονής, θα πάνε πίσω εξαιτίας του γενικότερου masterplan  του λιμανιού, για το οποίο αναμένονται πρωτοποριακές προτάσεις από ξένη εταιρεία.


Τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και αναφερόμαστε στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού
Συμβουλίου Βατίστα Ρούσσο. Με χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κατάφερε και τελείωσε την συνεδρίαση με άνεση και χωρίς παρατράγουδα. Με εύστοχες συστάσεις και παρεμβάσεις διαχειρίστηκε τον χρόνο των ομιλητών και γενικότερα παρακολουθήσαμε μια πολύ καλή συνεδρίαση. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα και στο μέλλον.


Πανηγυρίζουν κάποιοι  για την αθωωτική απόφαση του ιδιώτη στην Νάουσα. Κάποιοι άσχετοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήταν το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στο λιμάνι. Λοιπόν για να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγυρίσει, η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με αυτές που εκρεμούν στην δικαιοσύνη εις βάρος του και αφορούν το διάστημα  από το 2014 και μετά.
Και όχι μόνο αυτό, όταν κληθεί να πληρώσει όσα οφείλει και διεκδικεί ο Δήμος, τότε θα χρειαστεί να επιστρέψουν και αυτοί όσα μέχρι σήμερα έχουν πάρει χαρτζηλίκι, για να τα πληρώσει.
Και επειδή το παρελθόν τους είναι γνωστό καθώς και οι απατεωνιές τους, καλό θα είναι να ασχολούνται με εικαστικά θέματα. Πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε?


Μεγάλος τουριστικός οργανισμός του εξωτερικού, στέλνει εκπροσώπους του στις Κυκλάδες για να
προωθήσει την δουλειά του. Και ο Δήμος πρέπει να φιλοξενήσει τους εκπροσώπους του τουριστικού οργανισμού. Τι δεν καταλαβαίνω? Ή μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει οι αρμόδιοι της τουριστικής επιτροπής?


Καλή η παρουσία όλων των εκπροσώπων στην συγκέντρωση για τις ανεμογεννήτριες. Κάποιοι βέβαια έβγαλαν την αγωνία τους για ενέργειες του παρελθόντος, αλλά η ομοψυχία είναι αυτή που μένει. Εντύπωση ιδιαίτερη προκάλεσε η αναφορά του ηγουμένου της "Λογγοβάρδας" ότι, "θα περάσουν πάνω από τα πτώματα μας". Πότε άγιε ηγούμενε, τότε που τους αφήσατε να εγκαταστήσουν τις πρώτες ανεμογεννήτριες σε εκτάσεις του μοναστηριού?






   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες