Pages

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ


           

            ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Γ.ΣΤΑΘΑΚΗ
             ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με το συντονιστικό όργανο για τις Ανεμογεννήτριες»

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σκοπός της επιστολής μας είναι να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για τα νησιά Άνδρος, Νάξος, Πάρος και Τήνος που για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους, βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα έργο ολοκληρωτικής αλλοίωσης της κυκλαδίτικης φυσιογνωμίας τους και καταστροφής του περιβάλλοντός τους. Αναφερόμαστε στην απόφαση εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών πάρκων στα νησιά μας που έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι γνωμοδοτήσεις των ΟΤΑ Α΄ και  Β΄ βαθμού, ενώ το έργο χαρακτηρίζεται επενδυτικό με μηδενικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι Άνδρου, Τήνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Πάρου έχουν καταθέσει Αίτηση Ακύρωσης  κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επίσης έχει συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο αποτελούμενο από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, τον Γραμματέα  της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Γεώργιο Πόκκια και τους Δημάρχους των τεσσάρων νησιών κ.κ. Θεοδόσιο Σουσούδη Δήμαρχο Άνδρου, Ορφανό Σίμο Δήμαρχο Τήνου, Εμμανουήλ Μαργαρίτη Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Μάρκο Κωβαίο Δήμαρχο Πάρου.

Εκ μέρους του ανωτέρω οργάνου του οποίου έχω οριστεί συντονιστής, σας ζητάω την πραγματοποίηση μίας συνάντησης το συντομότερο δυνατό στο Γραφείο σας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 07/04/2017, προκειμένου να σας εκθέσουμε τα αιτήματά μας και τις απόψεις μας για τις τραγικές συνέπειες που  θα έχει η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση  ανεμογεννητριών στο περιβάλλον, στην οικονομία και τη διαβίωση των κατοίκων των νησιών μας.

                                                                                                           Με τιμή,
                                                                                    Ο Δήμαρχος Πάρου  
                                                                                     Μάρκος Ι. Κωβαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες