Pages

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ 11 ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 85 μικρών νησιών και ορεινών δήμων, με 20 εκατομμύρια ευρώ για το 2017, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.
Η κατανομή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων και του πληθυσμιακού. Η ενίσχυση αυτή, κατ’ ελάχιστο 170.000 ευρώ ανά δήμο, αφορά στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και επενδυτικών δραστηριοτήτων και έργων.
Σύμφωνα με το βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, τα χρήματα προέρχονται από τα ταμειακά υπόλοιπα των λογαριασμών του φόρου ζύθου, των τελών διαφήμισης και του τέλους ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ).
Η κατανομή των ενισχύσεων θα πραγματοποιηθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων και του πληθυσμιακού, δηλαδή:
• στα νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους
• στους Δήμους που ορίζονται ως ορεινοί καθώς και σε Δήμους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και με τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών τους ενοτήτων να χαρακτηρίζονται ως ορεινές.
11 είναι οι ωφελούμενοι Δήμοι του Νομού Κυκλάδων και αφορούν τα νησιά: Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος, Ίος, Κέα, Κίμωλο, Κύθνο, Σέριφο, Σίκινο, Σίφνο, Φολέγανδρο.
Όπως αναφέρει ο κ. Μανιός από το συνολικό ποσό, θα κατανεμηθεί ποσό ύψους 14,5 εκ. € περίπου, ισόποσα σε κάθε δικαιούχο Δήμο (170.000 € κατώτερο όριο) και ποσό ύψους 5,5 εκ. € περίπου, με βάσει τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ.
naxostimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες