Pages

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανάρτηση ΚΩΒΑΙΟΥ με πολλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb για τις ανεμογεννήτριες

  1. Με αφορμή την τελευταία συζήτηση για τις ανεμογεννήτριες και την πρόταση που ακούστηκε για σύσταση νέας επιτροπής αγώνα, θα ήθελα να καταθέσω σε όλους εσάς την προσωπική μου άποψη.
  2. Κάθε αγώνας, αν έχει ως πραγματικό κίνητρο τη δικαίωση των στόχων του και όχι τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων και την προσωπική προβολή, απαιτεί συνοχή, σωστό προγραμματισμό και οργάνωση. Και βέβαια οι αγώνες που περιορίζονται στα όρια της διαμαρτυρίας δίνουν απλά άλλοθι για τις συνειδήσει...ς των υποκινητών τους.
  3. Προσωπικά, δε πιστεύω ότι πρέπει να μείνουμε μόνο σε κραυγές και διαμαρτυρίες. Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε στην ουσία και το αποτέλεσμα. Άρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να καταστούμε συνομιλητές της κυβέρνησης. Να είμαστε στην καρδιά των αποφάσεων. Να μας ακούσουν. Να επιχειρηματολογήσουμε. Να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και όλοι κατά της συγκεκριμένης παρέμβασης. Να αποδείξουμε ότι δεν κινούμαστε διασπασμένοι ξεκινώντας ο καθένας από διαφορετική αφετηρία.
  4. Από τη στιγμή λοιπόν που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε Επιτροπή που ως αιρετοί έχουμε και το δικαίωμα και τη νομιμοποίηση να μιλάμε χωρίς να εμφανιζόμαστε είτε ως κομματικοί είτε ακόμα και ως "άτακτο" πλήθος, πρέπει να στοιχηθούμε όλοι πίσω από αυτήν.
  5. Τώρα δεν χωράνε προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και όλοι μαζί θα πετύχουμε να μείνει η Πάρος έξω από παρεμβάσεις που πέρα από τη φυσιογνωμία του νησιού και το περιβάλλον του θα έχουν επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
  6. Όσοι λοιπόν σέβονται αυτούς για τους οποίους αγωνίζονται έχουν χρέος να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο. Εμείς δεν χρειαζόμαστε μπροστάρηδες. Ούτε άναρθρες κραυγές. Χρειαζόμαστε αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα απαιτεί στρατηγική και μελετημένες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες