Pages

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ?

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από πολίτες και φορείς του νησιού, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Πάρου.
Η προσπάθεια αυτή συμπεριλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις, παρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες, ούτως ώστε η κοινωνία να ενημερωθεί πληρέστατα για αυτήν την αρνητική οικολογική και αισθητική παρέμβαση.
Με πρωτοβουλία του Δήμου πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό σήμερα στο δημοτικό κτίριο μια ευρύτερη συνάντηση φορέων και πολιτών υπό την προεδρία του δημάρχου Πάρου, προκειμένου να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων, να ακουστούν προτάσεις και να σχεδιαστούν οι επόμενες συντονισμένες κινήσεις.
Στην σημερινή συνάντηση πράγματι ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα τα οποία καταγράφηκαν, όπως επίσης καταγράφηκαν και οι συμμετέχοντες και ο ρόλος που ο καθένας είναι πρόθυμος να διαδραματίσει στις επόμενες δράσεις.
Τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης θα αξιολογηθούν από τον Δήμο, καθώς και οι προτάσεις των συμμετεχόντων, οι οποίοι  σύντομα θα κληθούν  να αναλάβουν δράση στον τομέα που θα τους ανατεθεί.
Πιστεύουμε ότι το θέμα των ανεμογεννητριών πρέπει να απασχολήσει σοβαρά όλους μας και να μην γίνει και αυτό όπως πολλά άλλα του παρελθόντος, για λαική κατανάλωση ή για προσωπική προβολή ορισμένων, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία να βγούν μπροστά προκειμένου να αποκτήσουν αναγνωρησιμότητα.
Η Πάρος με την εκλεγμένη δημοτική αρχή μπροστάρη, πρέπει σε συντονισμό και με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων να δώσουν έναν έντιμο και δυνατό αγώνα ενάντια στην οικολογική και αισθητική καταστροφή .
Διαβάζουμε διάφορες πρωτοβουλίες και προτάσεις που κάνουν ορισμένοι, όπως για δημιουργία επιτροπή αγώνα κλπ και μας θυμίζουν πρωτοβουλίες του παρελθόντος για την υγεία, όπου τελικά ο κάθε αγώνας της τότε επιτροπής αναλώθηκε έως στην αλλαγή της κυβέρνησης.
Το θέμα δεν είναι κάποιοι να αποκτήσουν ρόλο, το θέμα είναι να δούμε με νομικούς και άλλους τρόπους εάν υπάρχουν ανοιχτά θέματα ή εκκρεμότητες που δεν έχουν υλοποιηθεί και εξ αιτίας των, μπορούν να ανατραπούν αποφάσεις του παρελθόντος.
Και μιας και μιλάμε για αποφάσεις, διαπιστώσαμε ότι με τα έγγραφα που έδωσε στην δημοσιότητα ο Έπαρχος Πάρου κ. Μπιζάς, όλες οι εγκρίσεις των μελετών Περιβαλλοντικών όρων έγιναν το 2013, ενώ οι διαδικασίες των εταιρειών σε πολύ πιο προγενέστερο χρονικό διάστημα.
Το 2013 κύριοι δεν υπήρχε δημοτική αρχή να αντιδράσει στις εγκρίσεις? Το 2013 δεν υπήρχε επαρχείο να ενημερώσει την Παριανή κοινωνία? το 2013 δεν υπήρχαν πολιτικές οργανώσεις για να καταγγείλουν την εγκληματική αυτή παρέμβαση? το 2013 δεν υπήρχαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα? Απλά ερωτήματα, γιατί εγώ δεν θυμάμαι να είχε γίνει ποτέ τέτοια ενημέρωση από κανέναν και εκτός από κάποιες μεμονωμένες φωνές ενάντια τέτοιων μορφών παρεμβάσεων, απόλυτη σιωπή.
Τα έγγραφα όμως υπήρχαν, κάποιοι τα ήξεραν, γιατί δεν ενημερώθηκε η Παριανή κοινωνία τότε και τώρα για ακόμη μια φορά τρέχουμε να ανατρέψουμε τα τετελεσμένα.
Άραγε υπάρχει κάποιος υπεύθυνος γι΄αυτό?


1 σχόλιο:

  1. Ο Αρχιλοχίτης26 Φεβ 2017, 9:22:00 π.μ.

    Αυτοί που προσπαθούν σήμερα να δημιουργήσουν ένα "Νέο Συντονιστικό" για τις ανεμογεννήτριες, είναι αυτοί που θέλουν να βγουν από την αφάνεια και την θέση που ο Παριανός Λαός του έχει κατατάξει. Ας αφήσουμε το θέμα να το χειριστούν αυτοί που έχουν την λαική εντολή να χειριστούν τα θέματα της Πάρου και να μην ενεργούμε με αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση του μετώπου που φαίνεται να είναι συμπαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες