Pages

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΠΑΡΟΣ. ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΡΑ.

Η δυνατή και συνεχής βροχόπτωση, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Πλέον έχει γίνει ρουτίνα για τους κατοίκους η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος με την πρώτη βροχή.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ, για την όσο πιο γρήγορη αποκατάσταση, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και αναμένει την επόμενη βροχή για να παρουσιαστεί.
Η συντήρηση του δικτύου από ότι φαίνεται είναι πλημμελής και αυτό οφείλεται ή στην έλλειψη προσωπικού ή στην έλλειψη εξαρτημάτων αντικατάστασης παλαιών ή στην αδιαφορία, πράγμα που δεν θέλω να πιστεύω.
Η διακοπή ρεύματος, σε πολλές περιοχές παρουσιάζει και διακοπή ύδρευσης, καθώς και οι απότομες εναλλαγές στην τάση προκαλούν βλάβη σε ηλεκτρονικές συσκευές.
Το οδικό δίκτυο για μια ακόμη φορά ανέδειξε τις κακοτεχνίες του ακόμη και σε έργα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως ο κόμβος του χειρόλακα.
Οι δρόμοι γέμισαν χώματα και κλαδιά από τις κατολισθήσεις και έγιναν επικίνδυνοι στην προσπέλασή τους.
Τα ρέματα ακόμη και μέσα στους οικισμούς πλημμύρησαν , Νάουσα. Μάρμαρα, Παροικιά, καθώς και οι πλατείες.
Οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής από νωρίς σήμερα είχαν θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, απλώς το γνωστοποιούν.
Πρέπει να γίνει από την αρχή ένας σχεδιασμός όχι αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, αλλά πρόληψης, για τέτοια φαινόμενα ώστε το νησί να θωρακιστεί και να μην νοιώθουμε έρμαιοι της κακοκαιρίας.
Είναι δουλειά της δημοτικής Αρχής και του Επαρχείου, ο καθένας στον τομέα του να λειτουργήσει άμεσα.

1 σχόλιο:

  1. ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες