Pages

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Επειδή πολύ λόγος γίνεται τελευταία για το εμπορικό λιμάνι και την μεταφορά του από την Παροικιά στο "καμινάκι" στη θέση του βιολογικού, θα σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εμπορικό λιμάνι στο "καμινάκι" δεν πρόκειται ποτέ να γίνει.
Η τοποθεσία αποτελούσε μια εύκολη λύση για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές προκειμένου να κατευνάζουν προσωρινά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Παροικιάς.
Η περιοχή "καμινάκι" λόγω των μεγάλων βαθών του νερού, της οδικής πρόσβασης , αλλά και της γεωγραφικής της θέσης, έχει κριθεί ακατάλληλη για την κατασκευή εμπορικού λιμένα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται, αλλά και εξ αιτίας του μεγάλου κόστους κατασκευής.
Η δημοτική αρχή γνωρίζοντας τα παραπάνω, προσανατολίζεται σε νέα λύση και σε αναζήτηση άλλων κατάλληλων περιοχών, που να διαθέτουν πρόσβαση και να έχουν κατάλληλη γεωγραφική θέση.
Στο πλαίσιο αυτών των αναζητήσεων απ' ότι ξέρουμε, κλιμάκιο του δήμου αποτελούμενο από εκπρόσωπο των τεχνικών υπηρεσιών, τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου και τον συνεργαζόμενο λιμενολόγο, συνοδευόμενοι από πρώην επικεφαλής κρατικής υπηρεσίας στην Πάρο σχετικό με το θέμα και κατόπιν δικής του πρότασης,  μετέβησαν στην περιοχή φιλίζι, όπου και σχημάτισαν προσωπική άποψη για την καταλληλότητα ή μη της περιοχής.
Το να επιλεγεί μια περιοχή, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε δεν είναι θέμα δυο-τριών ανθρώπων, αλλά προιόν μελέτης και έρευνας από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Πάνω σ΄αυτό το πλαίσιο η υπόδειξη τοποθεσιών αποτελεί θετική εξέλιξη και δείχνει ότι η υπόθεση μεταφοράς εμπορικού λιμανιού απασχολεί σοβαρά την δημοτική αρχή και ίσως για πρώτη φορά, βλέπουμε σοβαρές και εφικτές προτάσεις, αν κρίνει κανείς τα πυροτεχνήματα του παρελθόντος για την μεταφορά του λιμένος στην Πούντα-Αντίπαρο κλπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες