Pages

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μάρκος Κωβαίος: Η Πάρος έχει ώριμες μελέτες για λιμενικά έργα 20 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 09.01.2017, 14:53
Τελευταία Ενημέρωση: 10.01.2017, 00:21

Ώριμες μελέτες για έργα λιμενικών υποδομών με εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ έχει ο δήμος Πάρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου. όπως τόνισε ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, μιλώντας τη Δευτέρα στον Aegean Voice 107.5 “Η φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» της Δανάης Μαύρου.
Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος και άποψη του λιμανιού Πάρου
Η δήλωση έγινε με αφορμή την παρουσίαση του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan), Αποτελέσματα Α΄ Σταδίου - Στρατηγικό Σχέδιο Λιμένα - Διαμόρφωση Εναλλακτικών σχεδίων Ανάπτυξης Λιμένα", Λιμένα Πάρου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πάρου την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Ο κ. Κωβαίος αναφέρθηκε στο άμεσο πλεονέκτημα που θα επιφέρει βελτίωση στο κυκλοφοριακό του νησιού, ενώ τόνισε ότι η Πάρος είναι έτοιμη για νέο εμπορικό λιμάνι, σε απόσταση 1 km από τον πλησιέστερο οικισμό, για το οποίο ήδη είναι έτοιμη η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το οποίο έχει χωροθετηθεί ακριβώς απέναντι από το λιμανάκι της Αγίας Άννας της Νάξου σε απόσταση μόλις 5 μιλίων.

Το Α΄ Στάδιο του Master Plan Λιμένα Πάρου, που παρουσιάζεται την Τρίτη και τίθεται σε διαβούλευση, αφορά στην καταγραφή κάθε δραστηριότητας (ακτοπλοΐα, λροαζιέρα, αλιευτικά κ.λπ.) που αναπτύσσεται την τελευταία δεκαετία στη λιμενική ζώνη.

Τον ερχόμενο Μάϊο αναμένεται, σύμφωνα με το δήμαρχο Πάρου, η παρουσίαση του Β΄ Σταδίου του Master Plan.

Το κυκλοφοριακό, όπως υπογράμμισε ο κ. Κωβαίος, αποτελεί το μείζον πρόβλημα για το Λιμάνι της Πάρου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας και για το οποίο, σε συνδυασμό και με την κατασκευή εμπορικού λιμανιού, θα αναζητηθούν λύσεις στο πλαίσιο της δ
ιαμόρφωση εναλλακτικών σχεδίων ανάπτυξης του Λιμανιού.

Ο δήμαρχος Πάρου σημειώσε ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάρος από το Σεπτέμβριο του 2014, όταν το υπουργείο έβγαλε το νησί από τον προγραμματισμό του για το τρεχον ΕΣΠΑ και ενέταξε τη Νάξο.

Δυστυχώς, ενώ η Πάρος έχει ώριμες μελέτες δεν μπορεί να εντάξει έργα μέσω ΕΣΠΑ μέχρι το 2019, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου χώρου αναμονής που θα κατασκευαστεί στο χώρο του λιμανιού, που θα έχει σχήμα καραβιού.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες