Pages

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Συλλήψεις για ληστεία στη Μύκονο



Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (43χρονος Μαροκινός και 31χρονος Ιρακινός) για ληστεία στη Μύκονο
Σε βάρος του Ιρακινού ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ και οι δύο έχουν συλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις το 2013 και 2014 σε Νάξο και Μύκονο
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες και άδειες οδήγησης προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους

Συνελήφθησαν την Κυριακή (31.07.2016) το πρωί στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 43χρονος υπήκοος Μαρόκου και ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την εξιχνίαση κλοπών-διαρρήξεων και επισταμένης αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι την 21.07.2016 το βράδυ παραβίασαν ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν αποσκευές ταξιδίου με προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, του επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας και άδειες οδήγησης προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές. Σε βάρος του Ιρακινού ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ και οι δύο έχουν συλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις το 2013 και 2014 σε Νάξο και Μύκονο.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.755 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, παραστατικό ταχυμεταφοράς χρημάτων και χειρόγραφες σημειώσεις τηλεφωνικών αριθμών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Σύρου.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες