Pages

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ρεκόρ αφίξεων και τον Ιούλιο 2016 στην Πάρο



Ρεκόρ αφίξεων 6ετίας σημειώθηκε και τον Ιούλιο του 2016 με τις αφίξεις στο νησί μας να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα επίπεδα του 2010 πλησιάζοντας σε αριθμό τις αφίξεις του περσινού Αυγούστου ! (135.611) και μάλιστα ξεπερνώντας τες σε αριθμό φορτηγών και ΙΧ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου οι αφίξεις στο νησί μας τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν ως εξής:
Επιβάτες: 131.427
Ι.Χ. 11.526
Φορτηγά 1.076
Δίκυκλα 2.326
Η αύξηση της κίνησης επιβατών συγκριτικά με τον περσινό Ιούλιο είναι της τάξης του 12,2% ενώ στα φορτηγά (ενδεικτικό της κατανάλωσης-εμπορίου) η αύξηση είναι 40,3%.
Αύξηση δείχνουν και τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου με τα δημοτικά τέλη από τις επισιτιστικές και τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να είναι εξίσου αυξημένα.
Τέλος να αξίζει να αναφερθεί οτι κάθε χρόνο εκδίδονται από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Πάρου κατά μέσο όρο 80-90 νέες άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφε, μπαρ κλπ) (χωρίς να υπολογίζονται όσες επιχειρήσεις αδειοδοτούνται από τον ΕΟΤ πχ εντός ξενοδοχείου) πράγμα που δείχνει μια εξίσου μεγάλη αύξηση στην προσφορά των επισιτιστικών υπηρεσιών στο νησί μας (σήμερα απαριθμούνται πάνω από τις 1400 άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος).
(Ο αριθμός δεν είναι σταθερός γιατί πολλές επιχειρήσεις αλλάζουν χέρια, κλείνουν και ξανανοίγουν)

Τα στοιχεία αναλυτικά...



Χρήστος Χριστόφορος
Αντιδήμαρχος Πάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες