Pages

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Αφετηρία μιας νέας πορείας του τόπου μας



Σήμερα 25 Ιουλίου 2016 είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Πάρο και τους Παριανούς. Αποτελεί το τέρμα μιας πολύχρονης προσπάθειας για την απόκτηση ενός Αεροδρομίου που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες του Νησιού αλλά και θα εχει προοπτική για ανάλογες του μέλλοντος. Για το σκοπό αυτό διαχρονικά εργάσθηκαν πάρα πολλοί απο θέσεις ευθύνης όπως αιρετοί Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης, πολιτικοί που ετυχε να έχουν ευθύνες σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά κυρίως ο Παριανός Λαός ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια πίεζε ποικιλοτρόπως για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Είναι μικρόψυχο και μικροπολιτικό να προσπαθήσουμε σήμερα, αυτή τη γιορτινή ημέρα, να επιμερίσουμε το ποσοστό συμβολής του κάθε παράγοντα στην επιτευξη του στόχου. Ο ιστορικός του μέλλοντος, αλλά κυρίως ο Παριανός Λαός με τη σοφία που τον διακρίνει, θα επιμερίσει ακριβοδίκαια τη συμβολή όλων.
Η σημερινή πρώτη πτήση πιστεύουμε βάσιμα ότι αποτελεί την αφετηρία μιας νέας πορείας του τόπου μας η οποία θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα να προσφέρει.
Το νέο Αεροδρόμιο είναι μακράν το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει πραγματοποιηθεί στο Νησί μας.
Μένουν και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη οπως η επεκταση του επιχειρησιακού διαδρόμου στα 2000 μετρα, η ολοκλήρωση των κτιριακών του εγκαταστάσεων, η χωροθέτηση και η κατασκευή εμπορικού λιμανιού, κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο, σύγχρονο και πλήρως στελεχωμένο Κέντρο Υγείας.
Ολα με τη σειρά τους αρκεί να μη χάνουμε το στόχο μας και να μην μας απογοητεύουν οι τυχόν καθυστερήσεις η ακόμα και αποτυχίες.
Το γιορτινό και χαρμόσυνο κλίμα της ημέρας δυστυχώς ερχονται να επισκιάσουν διάφορες αιτιάσεις και ερωτήματα που διατυπώνονται κυρίως μέσω διαδικτύου εάν θα έπρεπε να γίνει η σημερινή εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης αφού τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 29/7 ή γιατί δεν παραβρέθηκαν οι Α ή Β και αντιστρόφως.
Νομίζω οι αιτιάσεις αυτές είναι ήσσονος σημασίας και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι σήμερα εχουμε μια νέα πραγματικότητα, ενα νέο Αεροδρόμιο.
Εύχομαι λοιπόν καλορίζικο και ασφαλείς προσαπογειώσεις.

Παντελής Τζανακόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακής Ενότητας Πάρου - Αντιπάρου 
25/7/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες