Pages

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

«Φιλαναγνωσία - Δράση - Δημιουργικότητα» από το Γυμνάσιο Πάρου



Παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος που εκπονήθηκε στο Γυμνάσιο Πάρου, κατά το σχολικό έτος 2015-16, με τη συμμετοχή μαθητών της Α' και της Β' Γυμνασίου.

Γράφουν οι φιλόλογοι
Ελένη Αρκουλή και Χρυσούλα Κοσμά

Με στόχο να προσελκύσουμε τους μαθητές στην κλασική λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, έξω από το πλαίσιο της μάλλον βαρετής διδασκαλίας της λογοτεχνίας στην τάξη, ξεκινήσαμε φέτος το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Φιλαναγνωσία - Δράση - Δημιουργικότητα».
Συμμετείχαν σ' αυτό μαθητές της Α' και της Β' Γυμνασίου. Όπως ο τίτλος του προγράμματος το μαρτυρά, τα παιδιά δεν υπήρξαν παθητικοί αναγνώστες/ακροατές των κειμένων. Εμπνεύστηκαν από αυτά και δημιούργησαν: δραματοποίησαν, εικονογράφησαν, τραγούδησαν, έπαιξαν, έγιναν και τα ίδια συγγραφείς. Χώρος της δράσης μας δεν ήταν μόνο το σχολείο, αλλά και άλλες περιοχές αυτού του τόπου φιλόξενες, τις οποίες επισκεφτήκαμε. Αποκορύφωμα των δράσεών μας υπήρξε η εκπαιδευτική επίσκεψή μας στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.
Ευχαριστούμε θερμά τις κ. Μαρία Αρκουλή, Κατερίνα Παναγάκη, Μοσχούλα Κοντοσταύλου και Δήμητρα Σοφιανού, οι οποίες, ανταποκρινόμενες στο αίτημά μας, μας επισκέφτηκαν και συμμετείχαν στις δράσεις μας, δίνοντάς τους το δικό τους χρώμα και διοχετεύοντάς τους τη δική τους ενέργεια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:



πηγή: http://gymnasioparou.blogspot.gr/
__________________

Μπράβο στις καθηγήτριες Χρυσούλα Κοσμά και Ελένη Αρκουλή για τη φρεσκάδα, δημιουργικότητα, αλλά και την πρωτοτυπία προσέγγισης ενός περιβαλλοντικού προγράμματος. Πολλά μπράβο και στους μαθητές μας που συμμετείχαν, εις πείσμα των καιρών, σε μία προαιρετική δραστηριότητα, περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους γόνιμα. Πολλές ευχαριστίες τέλος στους εκλεκτούς συμπολίτες μας, που εμπλούτισαν το πρόγραμμα!

Διευθυντής Γυμνασίου Πάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες