Pages

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Σεμινάριο στην Πάρο για τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό



Η Google παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» για το 2016, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ
Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, η Google συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στον τουρισμό, παρουσιάζοντας:
Μία ομάδα 20 ειδικών συμβούλων (Online Advisors) που θα ταξιδέψουν σε 30 περιοχές ανά την Ελλάδα για να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες του τουρισμού
Μία νέα δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό
●  Στην Πάρο το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016


Αθήνα, 2 Μαρτίου, 2016 - H Google ανακοινώνει σήμερα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν με ειδικά σεμινάρια αλλά και διαδικτυακά, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και παράλληλα, την ενίσχυση ενός κλάδου, μείζονος σημασίας για την Ελλάδα, τον Τουρισμό.

Το διαδίκτυο ως μοχλός ανάπτυξης
Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά . Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές . Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους .

Ανταποκρινόμενη σε αυτήν την ανάγκη, η Google επεκτείνει φέτος την πρωτοβουλία σημαντικά με τη δημιουργία νέων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών εργαλείων, με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Grow Greek Tourism Online Advisors
Καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος περιοχών σε όλη την Ελλάδα, από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέχρι την Κρήτη, μία ομάδα 20 νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, θα ταξιδέψουν σε 30 περιοχές και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας για να συζητήσουν με τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις. Μέσω εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων και ομαδικών σεμιναρίων, σκοπεύουν να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων.


Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης
Με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση της πρωτοβουλίας σε όλους όσοι ενδιαφέρονται, η Google δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για τον τουρισμό. Μέσα από ένα μεγάλο εύρος θεματολογίας, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau).

Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις, επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων στην περιοχή τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας –greektourism.withgoogle.com. Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας, μπορούν επίσης ναεγγραφούν δωρεάν για να παρακολουθήσουν τα ειδικά σεμινάρια διαδικτυακής εκπαίδευσης της πλατφόρμας.

Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού:
«Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο ΕΟΤ εφαρμόζουν μία νέα και δυναμική πολιτική στοχευμένης προβολής και προώθησης του ελληνικού τουρισμού με επίκεντρο την εξωστρέφεια, αξιοποιώντας τα σύγχρονα διαδικτυακά εργαλεία μάρκετινγκ, διαφήμισης και δικτύωσης στις παραδοσιακές αγορές όπου ενισχύουμε την παρουσία μας και στις νέες αγορές που ανοίξαμε και ανοίγουμε. Το Grow Greek Tourism Online είναι μία επιτυχημένη ιδέα που ξεκίνησε με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και είναι σε πλήρη ταύτιση με τους στόχους που έχουμε θέσει σε κεντρικό επίπεδο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η ενισχυμένη παρουσία του ελληνικού τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο, η αξιοποίηση των διαδικτυακών εργαλείων για νέες συνεργασίες και νέα προϊόντα και η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών της αγοράς θα δώσουν επιπλέον ώθηση στο προϊόν που προσφέρουμε, ως ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Σε συνθήκες αυξανόμενου ανταγωνισμού διεθνώς, επιβάλλεται να βγαίνουμε συνεχώς μπροστά με φρέσκιες προτάσεις, καινοτόμες δράσεις, νέες διόδους συνεργειών και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασιών στην παγκόσμια τουριστική αγορά».

Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος:
«Ο ΕΟΤ στηρίζει την πρωτοβουλία της Google για παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων, εργαλείων και παραγωγή περιεχομένου, που στην ουσία διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα της Ελλάδας και όχι μόνο».

Πρόεδρος του ΣETE, Άνδρεας Ανδρεάδης:
«Η χώρα μας πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στοχευμένες ενέργειες για την ανάπτυξη περιεχομένου στο διαδίκτυο, ακόμα όμως είναι αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ανταγωνίστριες χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο ΣΕΤΕ συνεχίζει και φέτος, για τρίτη χρονιά, να υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Google για την παροχή ψηφιακών δεξιοτήτων και εργαλείων στον κλάδο, τα οποία στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να επωφεληθούν το μέγιστο δυνατό από την αυξημένη ζήτηση για παροχή online τουριστικών επιλογών».

Country Manager Google για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος:
«Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο για την κοινωνία συνολικά, βοηθώντας τόσο νέους επαγγελματίες όσο και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Μέσω της πρωτοβουλίας Grow GreekTourism Online, επιβεβαιώνουμε ως Google τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων και καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του διαδικτύου και τη ψηφιακή οικονομία για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους».
______________________

Αγαπητά μέλη,

Το Grow Greek Tourism Online αποτελεί πρωτοβουλία της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και το ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 & 2015 σε 8 προορισμούς και πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 - 1,5 ώρας.
Στην Πάρο, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου από τις 17:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ., στο Επιμελητήριο Πάρου.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο ακόμα και με δωρεάν εργαλεία, δηλώστε συμμετοχή μιας και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του Grow Greek Tourism Online εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες