Pages

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Η καλοκαιρία στα νησιά μας θα συνεχιστεί



Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου στα νησιά μας, την Αντίπαρο, την Πάρο και τις Κυκλάδες θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τη σημερινή και ώρα 13:00 πρόβλεψη καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και ισχύει έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο οι βοριάδες από την Πέμπτη θα στραφούν σε νοτιάδες η ένταση των οποίων δεν θα ξεπεράσει τα έξι μποφόρ. Πιθανότητα βροχής υπάρχει για την Παρασκευή ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και προς το τέλος της εβδομάδας θα φθάσει η μέγιστη και τους 25 με 26 βαθμούς κελσίου.
Ακολουθεί η σημερινή πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα 09-05-2016
Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Ασθενείς άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ που από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Έως 23 βαθμούς κελσίου.

Τρίτη 10-05-2016
Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Τέταρτη 11-05-2016
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα και πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.
Άνεμοι: Στο ανατολικό αιγαίο, βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία και στο ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Πέμπτη 12-05-2016
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο.

Παρασκευή 13-05-2016, Σάββατο 14-05-2016 και Κυριακή 15-05-2016
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Άνεμοι: Στα ανατολικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθεί το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες