Pages

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τον προσδιορισμό των τιμών στη χρήση αιγιαλού & παραλίας




Η αλήθεια για τον προσδιορισμό των τιμών
στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας
• Στις 11/5 έρχεται το έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου (ΠΔΔΠΑ) το οποίο υπερδιπλασιάζει σε κάποιες περιπτώσεις τις παραπάνω τιμές.
• Στις 13/5 ο Δήμαρχος Πάρου στέλνει στην ΠΔΔΠΑ επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία διαμαρτύρεται για τις επιβαλλόμενες αυξήσεις και ζητά «…να επανεξεταστεί η ανα-προσαρμογή των τιμών…» και όχι να διατηρηθούν ή να μειωθούν αυτές.
• Στις 18/5 το δημοτικό συμβούλιο παίρνει απόφαση με την οποία απορρίπτει σαν απαράδεκτη την οποιαδήποτε αύξηση.
• Στις 23/5 ο Δήμαρχος Πάρου εκδίδει ανακοίνωση που διανέμεται στα ηλεκτρονικά μέσα του νησιού, αλλά δεν αναρτάται στον ιστότοπο του Δήμου, με την οποία πανηγυρίζει για την μείωση των αυξήσεων κατά 20% μόνο στις τιμές για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής και τις καντίνες!!!

Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Πάρου, εκτός των άλλων, δεν αντιλαμβάνεται τον εκτελεστικό ρόλο του σχετικά με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τις ερμηνεύει «κατά το δοκούν».
Το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση του στις 18/5 ζητά τη διατήρηση των τιμών συνολικά στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας και μόνο εκείνο δικαιούται να εκτιμήσει την όποια εξέλιξη μετά την συνεδρίαση, με νέα συνεδρίαση του και να εμμείνει ή να αλλάξει την πρόταση του για ένα θέμα που η συζήτηση του κράτησε πάνω από τρείς ώρες!!!
Το χρέος λοιπόν του Δημάρχου, που απορρέει από την προβλεπόμενη στον δημοτικό κώδικα διαδικασία, απαιτεί την σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου και όχι πανηγυρικές ερμηνείες μέσω προσωπικών του ανακοινώσεων.
Ταυτόχρονα χρέος του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, είναι η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του αιγιαλού, της παραλίας και των κοινόχρηστων συνολικά, πράγμα που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα, αφού οι καταπατήσεις και η αυθαιρεσία βασιλεύουν και η σχετική συζήτηση από περσινές καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο. Έχουν φαίνεται αποφασίσει ότι το πολιτικό «αλισβερίσι» με τα κοινόχρηστα πράγματα δίνει χρόνο πολιτικής επιβίωσης, θεωρία που στην πράξη θα διαψευστεί.

Πάρος 26/5/16


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες