Pages

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας, από τη Νάουσα Πάρου, για τις αναπροσαρμοσμένες μισθωτικές αξίες αιγιαλών



ΠΡΑΚΤΙΚΟ
Της 7/2016 συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής
Κοινότητας Νάουσας Πάρου.
Στη Νάουσα και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας σήμερα 20 Μαίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00΄συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας μετά από την 5896/20-5-16 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και επιδόθηκε σύμφωνα με το Δ.Κ.Κ.
Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 5 μελών βρέθηκαν παρόντες 3 δηλ:
Παρόντες: 1) Βαβανού Αργυρώ, 2) Μπαρμπαρίγος Γεώργιος, και 3) Σπύρου Μαργαρίτα.
Απόντες: 1) Ταντάνης Γεώργιος και 2) Σιμιτζής Παναγιώτης.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η υπάλληλος του Δήμου Τριπολιτσιώτη Αικατερίνη για την τήρηση των πρακτικών.
Ο Μπαρμπαρίγος Γεώργιος, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε τα θέματα προ ημερήσιας διάταξης μετά από ομόφωνη συναίνεση του Συμβουλίου και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Θέμα 1ο προ ημερησίας διάταξης
Αριθ. απόφ.: 26/2016 Περίληψη: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις
αναπροσαρμοσμένες μισθωτικές αξίες αιγιαλών.

O Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Συμβουλίου για έγκριση το παρακάτω ψήφισμα:

«Ως Δημοτική Κοινότητα Νάουσας, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρόσφατη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία αναπροσαρμόζονται οι μισθωτικές αξίες αιγιαλών που αφορούν στην εκμετάλλευση ομπρελοξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής - καντινών.
Ως Δημοτική Κοινότητα Νάουσας διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τους παρακάτω λόγους:
1. Τα νέα επιβαλλόμενα μισθώματα είναι υπερδιπλάσιας αξίας σε σχέση με ό, τι ίσχυε μέχρι σήμερα, ποσό υπέρογκο για να απορροφηθεί από τους επαγγελματίες του τουρισμού, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιβαρύνουν τον τουρίστα.
2. Η απόφαση αυτή…
α) έρχεται να επιβληθεί λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, γεγονός που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες για τη φετινή χρονιά τίθενται αυτομάτως εκτός προϋπολογισμού με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες.
β)αποτελεί ταφόπλακα στον ήδη βαριά επιβαρυμένο επαγγελματία, καθώς μετά την αύξηση του Φ.Π.Α στο 23% και τις πρόσφατες φορολογικές επιβαρύνσεις ο τουριστικός κλάδος της Νάουσας θα πληγεί ανεπανόρθωτα.
γ) δίνει τη χαριστική βολή στον τουρισμό καθώς χτυπάει ανηλεώς τις δραστηριότητες αναψυχής και παραλίας που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού και δη της Νάουσας.
3. Ο τουρισμός, παρά τις όποιες ευοίωνες προβλέψεις για τη Νάουσα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η μαζικότητα δεν αρκεί να αναπληρώσει οικονομικά την συρρικνωμένη τουριστική περίοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Η εν λόγω απόφαση των ιλιγγιωδών αυξήσεων θα μειώσει περαιτέρω τα ήδη μειωμένα έσοδα και αποτελεί κραυγαλέα δυσφήμιση για τη Νάουσα, που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους πανελλαδικά τουριστικούς προορισμούς.
4. Το τεράστιο κόστος αναψυχής για τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη θα αποτρέψει την τουριστική κίνηση, θα μειώσει τις αφίξεις και το κυριότερο, θα στιγματίσει τη Νάουσα ως πανάκριβο προορισμό για ελάχιστα βαλάντια.
Αυτό θέλουμε;
O νέος βαρύς πέλεκυς του Υπ. Οικονομικών στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά του τουριστικού προϊόντος του νησιού.
Πλήττει ό, τι μέχρι σήμερα είναι παγκοσμίως διάσημο και ελκυστικό για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες, που κάθε χρόνο επισκέπτονται τη Νάουσα.
Πλήττει το διάσημο λιμανάκι, τις παραλίες και τόσα άλλα μοναδικά σημεία ομορφιάς, οι δραστηριότητες και η αναψυχή στα οποία θα χρυσοπληρώνονται από τους τουρίστες, αποθαρρύνοντάς τους να μας επισκεφτούν ξανά.
Είμαστε σίγουροι ότι η απόφαση αυτή, στο εγγύς μέλλον θα κηλιδώσει τη φήμη των επαγγελματιών και των κατοίκων της Νάουσας, που τόσα χρόνια μόχθησαν για να την καταστήσουν έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για το λόγο αυτό ζητούμε την άρση της απόφασης του Υπουργείου.
Η απόσυρση της απόφασης είναι θέμα οικονομικής επιβίωσης και αξιοπιστίας σε ό,τι έχει προσφέρει η Νάουσα στον τουρισμό όχι μόνο της Πάρου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα.»

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω, το Ν. 3852/10, το 3745/11-5-16 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου με θέμα: Μισθωτικές αξίες απλής χρήσης αιγιαλού και τις σχετικές διατάξεις
Αποφασίζει ομόφωνα
Προτείνει στο Δήμο Πάρου την έγκριση του παραπάνω ψηφίσματος, όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Προέδρου.
Η απόφαση αυτή πήρε α/α 26/2016

Ακριβές αντίγραφο
Νάουσα 23-5-16
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου
της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας
Μπαρμπαρίγος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες