Pages

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

8ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών στην ΚΕΑ



Το 8ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών θα διεξαχθεί στο νησί της Κέας από Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία Κέας.
Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Κέας «Μελίτη» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι κόρες των Κυκλάδων» με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κέας και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Συμμετέχουν ως σύνεδροι 26 εκλεγμένοι εκπρόσωποι 13 γυναικείων συλλόγων (μελών της Ομοσπονδίας ΣΥ.ΓΥ Κυκλάδων) από 10 νησιά των Κυκλάδων: Άνδρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Αμοργός, Σέριφος, Μήλος, Κέα, Κύθνος, Σίφνος.
Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν όσα άτομα επιθυμούν, ως παρατηρητές, επισκέπτες ή συνοδοί. 


Στα πλαίσια του Συνεδρίου (Παρασκευή 13 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ΣΥ.ΓΥ Κυκλάδων.
Στο πρόγραμμα του Σαββάτου 14 Μαΐου, περιλαμβάνεται περιήγηση του νησιού της Κέας, το πρωί και το απόγευμα έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με χαιρετισμούς επισήμων.
Στη συνέχεια θα μιλήσει ο καθηγητής ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και Διδάκτωρ (PhD) στη Διαχείριση της Γνώσης. Αρχικά, εργάστηκε για δώδεκα χρόνια (1974-1986) σε τρεις πολυεθνικές Επιχειρήσεις (MobilOil, Hewlett-Packard και IT&T) και στη συνέχεια δίδαξε για 27 χρόνια (1986-2013) στο ΤΕΙ της Κρήτης. Σήμερα, διδάσκει σαν επισκέπτης καθηγητής και για ένα εξάμηνο το χρόνο, στη Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας του Πανεπιστημίου JiliangUniversity (CJLU), στο Hangzhou της Κίνας.
ΘΕΜΑ: Μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η μόνη λύση της νησιωτικής οικονομίας στη σημερινή κρίση.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, θα μιλήσουν οι:
ΜΟΣΧΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ: (πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Γεωπόνος με Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων)
ΘΕΜΑ: Αγροτοδιατροφικός τομέας και γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΑΝΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ: (Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακά στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής)
ΘΕΜΑ: Γυναίκες και επιχειρηματικότητα
MARCIE MAYER: (Αγρότισσα, Επιχειρηματίας, Δημιουργός του ACORN PROJECT, που επεξεργάζεται το μοναδικό Τζιώτικο βελανίδι)
ΘΕΜΑ: Πρακτική εφαρμογή της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ACORN project
ΣΟΦΙΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΟΥ: (Ψυχολόγος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με μεταπτυχιακό τίτλο στη ψυχολογία ΜΜΕ ίδιου Πανεπιστημίου)
ΘΕΜΑ: Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε περίοδο κρίσης και η προέκτασή της σε ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και κλείσιμο του συνεδριακού τριημέρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες