Pages

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Νέο αεροδρόμιο Πάρου: Απάντηση ΑΜΚΕ σε δημοσίευμα



Με αφορμή δημοσίευμα ιστολογίου της Πάρου, σχετικά με την ενδεχόμενη διακοπή επιδότησης της αεροπορικής σύνδεσης της Πάρου, όπως αυτή διαφάνηκε από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:


Η ΑΜΚΕ έχει σαν μοναδικό σκοπό την δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους του νέου αεροδρομίου Πάρου, ώστε αυτό να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν. Στο πλαίσιο αυτό και χωρίς καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν από το σκοπό μας, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να λάβουμε μέρος σε άγονη πολιτικολογία, παραγωγής εντυπώσεων και μεμψιμοιρίας. Αυτονόητο είναι ότι παρά το ότι ο καθένας από εμάς έχει τις απόψεις του για το πολιτικό γίγνεσθαι, δεν χαράσσουμε πολιτική για τον τόπο ούτε εκφράζουμε δημόσια πολιτικές απόψεις, όμως διατυπώνουμε εκτιμήσεις που εν τέλει επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι, όπως προέκυψε από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο το Δεκέμβριο του 2015, με την παρουσία στελεχών της AEGEAN, ανεξαρτήτως επιδότησης, η δυνατότητα εξυπηρέτησης της γραμμής ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΟΣ είναι πεπερασμένη με τη χρήση των υπαρχόντων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το υπάρχον σε λειτουργία αεροδρόμιο και βαίνει μειούμενη λόγω ακριβώς της περιορισμένης διεθνώς διαθεσιμότητας αεροσκαφών αυτού του τύπου. Ήδη τα στελέχη της AEGEAN είχαν τότε δηλώσει ότι οδηγούμαστε σε μείωση των διαθέσιμων θέσεων για το λόγο αυτό. Μοναδική διέξοδος για αύξηση των διαθέσιμων θέσεων, λόγω της χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών είναι η λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Αυτό επιδιώκουμε. Αν αυτό θεωρείται από το ιστολόγιο χάραξη πολιτικής ή έκφραση πολιτικής άποψης, εμείς δηλώνουμε ότι καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.

Επιδιώκουμε αξιόπιστη και προσιτή οικονομικά αεροπορική συγκοινωνία. Επιδιώκουμε άνοιγμα της Πάρου και σε νέους αεροπορικούς προορισμούς. Επιδιώκουμε άνοιγμα της Πάρου και σε νέους αερομεταφορείς. Ο στόχος πάντα είναι ένας. Αξιόπιστη και προσιτή αεροπορική σύνδεση της Πάρου με πολλούς προορισμούς και με πολλούς αερομεταφορείς. Αυτό είναι εφικτό μόνο αν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Ας το καταλάβουμε όλοι μας όσο είναι καιρός. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια όλοι και δυναμικά. Μόνο έτσι η Πάρος θα επιβιώσει και θα αναπτυχθεί.

Η ΑΜΚΕ δεν πρόκειται να μπει σε σχολιασμούς κουτσομπολιών και πολιτικαντισμών, από οπουδήποτε και αν προέρχονται και είμαστε όλοι πρόθυμοι να προσέλθουμε σε οργανωμένο διάλογο για ενημέρωση στα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και τις προοπτικές του εγχειρήματος. Ο τόπος χόρτασε από δήθεν πολιτικές που δεν του προσέφεραν τίποτα. Η ενεργοποίηση και επιδίωξη λύσεων θα φέρει αποτέλεσμα. Αρκεί όλοι να πιστέψουμε και να ενεργοποιηθούμε.

Πάρος 7-2-2016
Από την ΑΜΚΕ


Φωτογραφία: Άποψη της μακέτας των προσωρινών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου ΠΑΡΟΥ


1 σχόλιο:

  1. Ας αφήσουμε το λαικισμό και τις πολιτικολογίες και ας βοηθήσουμε όλοι στην ολοκλήρωση του ΄τόσο σπουδαίου έργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες