Pages

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η Δωδέκατη Καμπάνα



Κάθε φορά που καταφθάνουν οι Θεσμοτροικανοί, καρδιοχτυπούν οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες όλων των τάξεων και επαγγελμάτων, φοβούμενοι μήπως αυτή τη φορά θα ακούσουν την καμπάνα να χτυπάει γι αυτούς. Ειδικά όμως, η τάξη των συνταξιούχων, από τις πολλές φορές που χτύπησε η καμπάνα -έντεκα μέχρι τώρα- τα αυτιά τους βαριακούνε και έτσι δεν άκουσαν και το τελευταίο τραγικό ανέκδοτο που αναφέρθηκε σε μια ραδιοφωνική εκπομπή:
«Από ό τι φαίνεται» είπαν, «αυτοί που θα επωμιστούν πάλι το έλλειμμα είναι οι συνταξιούχοι, γιατί δεν είναι δίκαιο να ζητηθεί απ’ τους εργαζόμενους να πληρώσουν μεγαλύτερες εισφορές». Πολύ σωστό και δίκαιο ακούγεται, να μην ζητηθεί από τους εργαζόμενους με τους πετσοκομμένους μισθούς να καλύψουν το έλλειμμα. Όχι όμως να το πληρώσουν πάλι οι συνταξιούχοι, λες και αυτοί φταίνε για τα ελλείμματα. Και έτσι οι σοφοί και σπουδασμένοι οικονομολόγοι, για να σωθεί το ασφαλιστικό του μέλλοντος, θα καταφύγουν στην αστείρευτη πηγή των συντάξεων και θα τις κουτσουρέψουν πάλι. Μήπως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν δυναμικά και να κατέβουν σε απεργία ή να κλείσουν τα διόδια και τα Καπή; Πού να ’ξεραν να το έκαναν όταν ήταν νέοι.
Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των αδύναμων που κάποτε ήταν δυνατοί, αλλά και των μελλοντικών αδύναμων που σήμερα είναι δυνατοί.
Θα ήταν λοιπόν δίκαιο, αφού οι αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι συνταξιούχοι θα θυσιαστούν ξανά, τουλάχιστον ας τους τιμήσουν ανακηρύσσοντάς τους εθνικούς ευεργέτες. Οι σημερινοί συνταξιούχοι, όσο εργάζονταν, πλήρωναν για τις συντάξεις των προηγούμενων γενιών. Τώρα, οι ίδιοι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν και για τις συντάξεις των επόμενων γενιών. Λοιπόν, είναι ή δεν είναι οι συνταξιούχοι εθνικοί ευεργέτες;
Θα χαιρόμασταν όμως πολύ αν βλέπαμε μια μέρα τους υπουργούς εργασίας και οικονομικών, μαζί με τους πρωθυπουργούς των τελευταίων 40 ετών, να καίνε τα πτυχία τους στην πλατεία Συντάγματος και να ζητάνε γονατιστοί συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί γνώριζαν πολύ καλά τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης τους. Ήταν απλά μαθηματικά που ένας πρωτοετής φοιτητής τα κατέχει. Να ζητήσουν συγγνώμη και οι εργατοπατέρες που δεν άφηναν να περάσουν νόμοι για την εξυγίανση των ταμείων. Αυτά λοιπόν για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές συντάξεων και να προσέχουμε, αν ακουστεί η καμπάνα να ξαναχτυπά, τότε αυτή θα είναι η δωδεκάτη των συνταξιούχων, ευεργετών του έθνους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες