Pages

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου για το ασφαλιστικό...



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥ που πραγματοποιήθηκε στις 07/02/2016 ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
Α. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους αγρότες όλης της Ελλάδας που βρίσκονται στις κινητοποιήσεις και στα μπλόκα και συμφωνούμε με τις αποφάσεις τις πανελλαδικής παναγροτικής σύσκεψής στην Νίκαια.

Β. Δημιουργούμε επιτροπή αγώνα που σε συνδυασμό και με τους αγρότες των άλλων νησιών θα οργανώσει κινητοποιήσεις στα νησιά μας και θα συμμετέχει στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Εκτός από τα πανελλαδικά αιτήματα απαιτούμε την άμεση καταβολή της επιδότησης καλλιέργειας αμπελώνων των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αγαίου από τους οποίους παράγονται οίνοι ΠΟΠ που κινδυνεύει να χαθεί από ασυνεννοησία ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ καθώς και την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΠΑΡΟΙΚΙΑ, 84400 ΠΑΡΟΣ, ΤΗΛ.: 22840 22235, 22179, 22182, FAX: 22840 22189


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες