Του Κώστα Τσαούση
Κάποτε ήταν ένας δημοσιογράφος. Το «κάποτε» τοποθετείται στο μακρινό 1989 - την σημαδιακή εκείνη χρονιά που έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Εκείνη ακριβώς τη χρονιά ο δημοσιογράφος -με καταγωγή από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μάλιστα το κινεζόφιλο κομμάτι της και με πολύχρονη θητεία στα φοιτητικά αμφιθέατρα της μεταπολίτευσης ως εκπρόσωπος της παράταξης του στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ- έπιασε δουλειά σε μια πρωινή εφημερίδα, μια εφημερίδα «όργανο του αστισμού» όπως θα έλεγαν και οι παλιοί του σύντροφοι.
Μάλιστα, η πρόσληψη του αφορούσε την στελέχωση ενός νέου ενθέτου που αφορούσε την οικονομία, την αγορά και τις επιχειρήσεις. Το οικονομικό ένθετο σε χρώμα σομον -παρέπεμπε στις εκδόσεις των βρετανικών εφημερίδων- είχε ανέλπιστη επιτυχία και κατάφερε να «εγκαθιδρυθεί» ως έγκυρη έκφραση των ηγετικών ελίτ της οικονομίας και της αγοράς. Εν ολίγοις, ένα όργανο του συστήματος όπως θα έλεγαν και οι νεαροί του ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνη τη χρονιά -την χρονιά της πρόσληψης του δημοσιογράφου στην «αστική φυλλάδα»- δεν είχαμε μόνο την πτώση του Τείχους του Βερολίνου αλλά και την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και του τότε ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (όπου αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης). Οι παλαιότεροι τα θυμούνται … Οι νεώτεροι ας ρωτήσουν και θα μάθουν…
Περισσότερα, με φινάλε αποκαλυπτικό, εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες