Pages

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Γνωρίστε τις Λεύκες, με σύμμαχο τον καλό καιρό



Καλημέρα και Καλή εβδομάδα σε όλους...
Η σημερινή περιπλάνηση, έχει ακόμα ένα σπουδαίο πλεονέκτημα, τον καιρό για αυτό μην χάνετε λεπτό γνωρίστε τις Λεύκες με τα μοναδικά τοπία. Είναι ένα ορεινό Κυκλαδικό παραδοσιακό χωριό περιβάλλεται από μικρές δασικές εκτάσεις, ελαιώνες και αμπελοκαλλιέργειες και στις κορυφές των γύρω λόφων βρίσκονται εννέα ανεμόμυλοι.
Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι να περπατάς τον Βυζαντινό δρόμο, που ξεκινά από τις Λευκές, ένα μαρμαρόστρωτο μονοπάτι 1000 ετών και 3,5 χιλιομέτρων, που κινείται παράλληλα με τον αμαξωτό δρόμο και ενώνει τις Λεύκες με το χωριό Πρόδρομος.
Εδώ βρίσκεται το μνημείο των Ηρώων, ο ναός της Αγίας Τριάδας, το Σπίτι της Λογοτεχνίας και το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφίας, ο ναός της Παναγίας της Υπαπαντής ή “Παναγιάς στα κελιά” κατά τους παριανούς, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Είναι τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει ο κάθε επισκέπτης να δει στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι εδώ θα απολαύσεις πραγματική ηρεμία εκείνη που αναζητάς, θα αναπνέεις καθαρό αέρα με πλούσιο οξυγόνο.





Για περισσότερες πληροφορίες
Πατήστε εδώ και εδώ.


1 σχόλιο:

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες