Pages

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Επιστολή Δημάρχου Πάρου για την κάλυψη των κενών θέσεων στις σχολικές μονάδες



Επιστολή Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου προς το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Πάρου»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 23 Νοεμβρίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 17399

Προς:
1. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
2. Aναπλ. Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Τομέας Παιδείας
Ανδρέα Παπανδρέου 37
15180 Μαρούσι

Κοιν:
1. Δ/νση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Κυκλάδων
Ιωάννη Λαυρεντίου Ράλλη
6, 84100 Ερμούπολη
Σύρος
2. Δ/νση Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Κυκλάδων
Λιβάδια Μάννα
84100 Σύρος

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού σχολικών μονάδων Δήμου Πάρου»
ΣΧΕΤ.: Το υπ’ αρίθμ. 13213/15-9-2015 έγγραφό μας

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το οποίο σας αναφέραμε τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες του νησιού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επανερχόμαστε μετά από δύο μήνες για να επισημάνουμε της συνέχιση της έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών για τα ολοήμερα καθώς και δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων. Δε θα πρέπει να στερούμε από τα παιδιά του νησιού το δικαίωμα να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μόρφωση. Η λειτουργία των ολοήμερων αποτελούσε μία λύση για τους εργαζόμενους γονείς η οποία πλέον στα περισσότερα σχολεία του νησιού καταργήθηκε λόγω μη διορισμού εκπαιδευτικού. Από τη μια θεωρείται η Πάρος προνομιούχο νησί λόγω της τουριστικής κίνησης και αυξάνεται ο συντελεστής του Φ.Π.Α. και από την άλλη δεν διορίζονται δάσκαλοι ξένων γλωσσών για να έχουν τα παιδιά σημαντικά εφόδια για την εξέλιξή τους. Ακόμη και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε θα πρέπει το Κράτος να επενδύει στη νέα γενιά για ένα καλύτερο μέλλον παρέχοντας τους τη δυνατότητα άρτιας μόρφωσης.
Ο Δήμος Πάρου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν και πάλι την παρέμβασή σας για την άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος 

Ακολουθεί ο πίνακας με τα κενά των σχολείων:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες