Pages

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM TOP RESSA» στο Παρίσι



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFTM TOP RESSA» στο Παρίσι

Με αυξημένο ενδιαφέρον συμμετείχε o Δήμος Πάρου στην Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση Τουρισμού «IFTM TOP RESSA 2015», η οποία διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Port de Versailles» από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Η Πάρος συμμετείχε στην έκθεση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν και αυτή τη χρονιά ιδιαιτέρως αυξημένη. Το περίπτερο της Πάρου επισκέφθηκε η υφυπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με εκπροσώπους του Τουρισμού της Ελλάδας, καθώς και η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κ. Νέλλα Τυλιανάκη.
Οι τομείς που απασχόλησαν τις συναντήσεις με Γάλλους πράκτορες, επιχειρηματίες τουρισμού αλλά και με απλούς ταξιδιώτες ήταν ο θεματικός τουρισμός με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία στον πολιτισμό, στις θαλάσσιες δραστηριότητες και στην περιήγηση. Τα τελευταία χρόνια η Πάρος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γάλλων τουριστών στις Κυκλάδες, οι οποίοι κατέκλυσαν και φέτος το νησί μας.
Ενθαρρυντικά είναι επίσης τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική περίοδο, όπου αναμένεται αύξηση της προσέλευσης Γάλλων τουριστών στη χώρα μας κατά 10-15% σε σχέση με φέτος.
Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει τη στοχευμένη τουριστική του πολιτική, προσπαθώντας να δώσει ώθηση στον τουρισμό του νησιού, απευθυνόμενος σε μια παραδοσιακά φιλική αγορά, της οποίας η τουριστική κίνηση προς το νησί μας χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.
Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησε ο κ. Φαίδων Πολυκανδριώτης.

Χρήστος Χριστόφορος
Αντιδήμαρχος Πάρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες