Pages

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ



Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη (7-10-2015) ο καιρός σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η Πάρος, η Αντίπαρος και οι Κυκλάδες δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σε κάποιες περιοχές των νησιών μας θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Γενικά ο καιρός στις Κυκλάδες τα επόμενα 24ωρα θα… έχει απ’ όλα.


Πιο αναλυτικά το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:
1. Σήμερα Τετάρτη (7-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες:
α. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια
β. Πρόσκαιρα στο βόρειο ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.
2. Την Πέμπτη (8-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη βόρεια Εύβοια.

Ακολουθεί πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε σήμερα την Τετάρτη 07-10-2015 και ώρα 06:00 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη 07-10-2015
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και πρόσκαιρα στο βόρειο ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 08-10-2015
Καιρός: Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη βόρεια Εύβοια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή 09-10-2015
Καιρός: Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 10-10-2015
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, σταδιακά στο ιόνιο 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Κυριακή 11-10-2015
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια και σε μικρή άνοδο στα υπόλοιπα.

Δευτέρα 12-10-2015
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Άνεμοι: Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Ακολουθεί το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες