Pages

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Σε Κύθνο και Σίφνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων



Γιώργος Λεονταρίτης: «Οι Κυκλαδίτες έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δρομολογήσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε πολλούς τομείς δράσης και το σημαντικότερο, δεν σκοπεύει να αφήσει καμία αναπτυξιακή δυνατότητα ανεκμετάλλευτη».

Την Κύθνο επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί είχε σύσκεψη εργασίας στην οποία συμμετείχαν ο Έπαρχος Κέας - Κύθνου κ. Παναγιώτης Βιτάλης, ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτιος Γαρδέρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλιππαίος Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χώρας κ. Στέφανος Τζώγιος, με αντικείμενο την πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Κύθνο αλλά και των ζητημάτων που άπτονται του αναπτυξιακού σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, τα οποία απαιτούν τη συμβολή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στην ατζέντα της σύσκεψης περιελήφθησαν επίσης και άλλα σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας, του χωροταξικού και της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.
Στη σύσκεψη ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για στενότερη συνεργασία των δύο φορέων.
Με την έναρξη της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής στον προγραμματισμό των παρεμβάσεων ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε, με την σειρά του, για την πορεία υλοποίησης και το βαθμό ωρίμανσης των έργων, που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για την αναλυτική ενημέρωση, η οποία – όπως τόνισε- είναι εξαιρετικά χρήσιμη για να γίνει αποτελεσματικός προγραμματισμός και υπογράμμισε τη σημασία της συναντίληψης, στο πλαίσιο της ισότιμης σχέσης της Περιφέρειας με τους Δήμους, για την αποτελεσματικότητα των δράσεων και των παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών.
Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο ανακύκλωσης των απορριμμάτων, της αφαλάτωσης, των σφαγείων, και στο ολοκληρωμένο έργο του λιμανιού, ενώ περιόδευσε το νησί προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Λεονταρίτης «Οι Κυκλαδίτες έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δρομολογήσει έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε πολλούς τομείς δράσης και το σημαντικότερο, δεν σκοπεύει να αφήσει καμία αναπτυξιακή δυνατότητα ανεκμετάλλευτη».
Απόψε το βράδυ ο Αντιπεριφερειάρχης θα αναχωρήσει για τη Σίφνο προκειμένου να παραστεί στις ετήσιες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Με την ευκαιρία της επίσκεψής στο νησί ο κ. Λεονταρίτης θα έχει συνάντηση εργασίας με τους τοπικούς φορείς.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων
Σύρος 4 Σεπτεμβρίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες