Pages

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το SOS από το Κέντρο Υγείας Πάρου και τα σκουπίδια της Νάουσας



Δεν είχα σκοπό να γράψω αφού βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Πόσο μάλλον όταν τα θέματα είναι το Κέντρο Υγείας Πάρου και η υποστελέχωσή του σε τέτοιο βαθμό που δεν βγαίνουν οι εφημερίες των γιατρών -κοινώς κατεβάζει ρολά- και τα σκουπίδια (εναπόθεση και αποκομιδή) στο τουριστικότερο μέρος της Πάρου την Νάουσα.
Θα ξεκινήσω από το δεύτερο.

Το Ελληνικό κράτος και οι στρεβλώσεις του τα τελευταία χρόνια δημιουργούσαν ανέκαθεν προβλήματα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα από αυτά είναι και οι εποχικές συμβάσεις του εκάστοτε Δήμου με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα -στην προκειμένη περίπτωση- τους καλοκαιρινούς μήνες.
Μιλάμε για τον Δήμο Πάρου και τους 25 εργάτες καθαριότητας συν τους δυο οδηγούς απορριμματοφόρων που ζήτησε έγκαιρα την έγκριση πρόσληψής τους από την πολιτεία.
Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του Αυγούστου και από τους 25 εργάτες καθαριότητας οι 15 δεν έχουν ακόμα προσληφθεί αφού οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί!
Ο τομέας καθαριότητας σε ένα τουριστικό νησί όπως η Πάρος είναι ο καθρέπτης του. Έλα όμως που στο τουριστικότερο σημείο του νησιού μας τη Νάουσα πέρα από την «αδυναμία» του Δήμου να ανταποκριθεί 100% στον τομέα καθαριότητας έχουμε κάποιους επαγγελματίες της Νάουσας που αντί να βάλουν πλάτη δημιουργούν συνεχώς προβλήματα.
Οι έγκυρες πληροφορίες μου αναφέρουν πως όχι μόνο δεν βάζουν τα σκουπίδια τους μέσα στους κάδους, στους χώρους που ο Δήμος τους έχει βάλει, αλλά πετούν τα σκουπίδια τους πότε σε μέρη που δεν υπάρχουν κάδοι και πότε έξω από τους κάδους φυσικά μακριά από τις επιχειρήσεις τους!



Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω είναι ένα μικρό δείγμα από αυτό που συμβαίνει στην Νάουσα. Και το φαινόμενο φυσικά δεν είναι φετινό.
Δεν θα μιλήσω για τις αυτονόητες επιπτώσεις για την Νάουσα με τις ενέργειες -κυρίως- των ασυνείδητων επαγγελματιών.
Θα προτείνω ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας και η Δημοτική Αρχή του νησιού να βάλουν επιτέλους κανά τσουχτερό πρόστιμο στους ασυνείδητους μπας και τους συμμορφώσουν, λέω εγώ τώρα…
Μπορώ να κάνω και άλλες προτάσεις αλλά σταματώ εδώ και πάω στο Κέντρο Υγείας Πάρου…

Δεν θα γράψω πολλά. Αν κάποιος χαρακτήριζε «λαβωμένο» αρχές του έτους το Κέντρο Υγείας Πάρου σήμερα αρχές Αυγούστου θα μπορούσε να του αποδώσει τον χαρακτηρισμό «αποδεκατισμένο».
Η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής.
1. Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής εδώ και κοντά δυο μήνες δεν υπάρχει μετά την έγγραφη παραίτηση του κ. Γιάννη Καρασαντέ. Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες μου μπορεί να μην έγινε αποδεκτή ο ίδιος όμως ο κ. Καρασαντές δεν επέστρεψε ποτέ, από την ημέρα που έστειλε την έγγραφη παραίτησή του, στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
2. Πρόβλημα υπάρχει και για τον εκπρόσωπο του Δήμου στην Διοικούσα Επιτροπή αφού μετά τον Φραγκίσκο Βελέντζα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει οριστεί ο νέος από τη νυν Δημοτική Αρχή.
Συμπέρασμα: Διοικούσα επιτροπή στο Κέντρο Υγείας Πάρου σήμερα δεν υπάρχει!!! Άρα το Κ.Υ. Πάρου βρίσκεται στον αυτόματο!!!
3. Πάμε τώρα στο ιατρικό προσωπικό.
Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κ.Υ. Πάρου ακτινοδιαγνώστης κ. Βασίλης Παναρίτης παραμένει στη θέση του.
Από το Κέντρο Υγείας Πάρου αποχώρησε προσφάτως μετά από δυο χρόνια ο επικουρικός γυναικολόγος κ. Προκοπίου.
Στο Κ.Υ. παραμένει έως το τέλος του χρόνου ο καρδιολόγος κ. Χατζηγεωργίου.
Γιώργος Τζανίδης γενική ιατρική, Ανδρέας Μαλιωτάκης χειρούργος και Κώστας Καλιακάτσος μικροβιολόγος μαζί με δυο οδοντοτριάτους συμπληρώνουν το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Πάρου.
Παιδίατρος που τον ψάχνουμε χρόνια τώρα δεν εμφανίστηκε ποτέ στο Κ.Υ. Πάρου ενώ πρόσφατα έμεινε κενή και η θέση του ορθοπεδικού.
Τα σημερινά προβλήματα του Κέντρου Υγείας στο ιατρικό προσωπικό είναι ότι δεν βγαίνουν οι εφημερίες από τους γιατρούς ειδικότητας αφού τους συμπληρώνουν μόνο δυο αγροτικοί γιατροί!
Μάλιστα πρόσφατα απέσπασαν αγροτική γιατρό στη Σύρο για να κάνει την ειδικότητά της και όλα δείχνουν ότι δεν θα επιστρέψει.
Μια άλλη αγροτική ιατρός που είχε πάρει απόσπαση για την Άνδρο την κράτησαν εκεί ενώ μια ακόμα αγροτική γιατρός που ήταν να επιστρέψει τέλος Ιουλίου πήρε παράταση η απόσπασή της για έναν ακόμα μήνα.
Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό και τη στελέχωση του ΕΚΑΒ οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκεί σήμερα, αρχές Αυγούστου, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού τα κενά που υπήρχαν καλύφθηκαν έστω και με προσωρινές λύσεις.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Συντονιστικό για την Υγεία σε Πάρο και την Αντίπαρο έδωσε μάχες, λίγο πολύ γνωστές, για να στελεχωθεί το Κέντρο υγείας Πάρου.
Το αποτέλεσμα όμως δυστυχώς δεν ήταν - είναι το αναμενόμενο. Και σήμερα, που όσο ποτέ άλλοτε, θα πρέπει το Συντονιστικό αλλά και η Δημοτική Αρχή και το Επαρχείο, οι πολιτικοί παράγοντες του νησιού -που προεκλογικά έταζαν και σήμερα που έχουν την εξουσία μιλιά δεν βγάζουν-, οι Σύλλογοι και Φορείς του νησιού, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα από την Πολιτεία κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Και όχι μόνο αυτό. Έχουν αφήσει:
Χωρίς Διοικούσα επιτροπή το Κ.Υ.
Χωρίς ιατρούς βασικών ειδικοτήτων το Κ.Υ.
Χωρίς αγροτικού ιατρούς το Κ.Υ.
Χωρίς στήριξη των προσπαθειών που κάνουν ο επιστημονικός διευθυντής και οι γιατροί του Κ.Υ. για να το κρατήσουν όρθιο μέσα στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.
Χωρίς αεροδιακομιδές με το Υγειονομικό Αεροσκάφος του Βελεντζείου Ιδρύματος που παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Οι πληροφορίες μου επίσης αναφέρουν πως οι έγγραφες αγωνιώδεις εκκλήσεις, για άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας, του επιστημονικού διευθυντή προς τη 2η ΥΠΕ (πρόεδρο και αντιπρόεδρο) και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου έχουν πέσει στο κενό.
Μετά από όλα τα παραπάνω, σταματάω εδώ γιατί αν συνεχίσω μπορεί να έχουμε ατυχήματα…
Επαναλαμβάνω και κλείνω:
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., πολιτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί -βάζω και τους έξι που προσφάτως παραιτήθηκαν γιατί προεκλογικώς ήταν λαλίστατοι-, πολιτικοί παράγοντες του νησιού των άλλων πολιτικών κομμάτων, Δημοτική Αρχή, Επαρχείο, Συντονιστικό κ.λ.π. μήπως έστω και σήμερα να αναλάβουν δράση και να πιέσουν για λύσεις μπας και σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από το «εγκαταλελειμμένο» στην τύχη του Κέντρο Υγείας Πάρου;
Εγώ κόντρα σε ότι έγραψα παραπάνω σας εύχομαι ολόψυχα καλό υπόλοιπο καλοκαιριού…

Ο «blog-pen»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες