Pages

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4» στη Ραφήνα



Η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4» Ν. Πειραιά 10695, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Θήρα, ότι πριν από τον απόπλου του πλοίου από το λιμένα Ραφήνας, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4» και ακολούθησε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.
Στη συνέχεια, κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης της κλάσης του, επετράπη ο απόπλους του, με διακόσιους τριάντα έναν (231) επιβάτες για πραγματοποίηση του δρομολογίου.


Καρποφόρησαν οι έρευνες για εντοπισμό δύο μελών πληρώματος
Φ/Γ πλοίου «BASEL S5» σημαίας Palau στο Κουφονήσι
Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι Λιμενικές Αρχές νήσων Νάξου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων και Δονούσας για πτώση στη θάλασσα, δύο αλλοδαπών μελών πληρώματος, του Φ/Γ πλοίου ''BASEL S5'' σημαίας Palau, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν.Νάξου μεταξύ των παραπάνω νήσων.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και τα Α/Κ "ΑΝΝΑ-ΤΑΣΙΑ" Ν.Ν59, Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΓΩ" Ν.Ν 30, Α/Κ ''ΓΑΛΑΝΟΓΙΑΝΝΗΣ" Ν.Ν103 και Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΝΟΥΣΑ-ΜΑΓΙΣΣΑ ΙΙ" Ν.Ν 63, ενώ από ξηράς κινητοποιήθηκαν στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ σε όλα τα παραπάνω νησιά.
Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη νήσο Κουφονησίου, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νάξου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες