Pages

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

O μικρός γευστικός θησαυρός της Πάρου



Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο του Αρσένη Λουκή
Ο 36χρονος καλλιεργητής του νησιού που αλλάζει το τοπίο στην αγροτική παραγωγή

Αν θελήσεις να μιλήσεις για τον 36χρονο Αρσένη Λουκή της Πάρου υπάρχουν πολλά που θα σου δώσουν την αφορμή. Μπορείς να πεις αυτό που οι περισσότεροι προτάσσουν, ότι πάει κόντρα στο ρεύμα, δουλεύοντας τη γη όταν οι συνομήλικοι του δίνουν όλη τους την προσοχή και ενέργεια στον τουρισμό.
Ακόμη είναι εύκολο να μιλήσεις για το πείσμα του και την υπομονή του που τον κάνουν να περιμένει τους μεγάλους κύκλους της αγροτικής παραγωγής για να πάρει τους καρπούς της σκληρής του προσπάθειας.
Θα ταίριαζε οπωσδήποτε να αναφέρεις ότι επιλέχθηκε ως πρότυπο αγρότη από το Επιμελητήριο Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή ότι περιλαμβάνεται στους δέκα Έλληνες αγρότες που βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη βιοκαλλιέργεια τοπικών προϊόντων και την παρακολούθηση των νέων τύπων βιοκαλλιέργειας.
Ναι, όλα αυτά είναι κομμάτι της προσωπικότητας του Αρσένη Λουκή που τραβούν το ενδιαφέρον επάνω του.
Όμως αυτό που θα σε εντυπωσιάσει όταν θα κάνεις τις πρώτες κουβέντες μαζί του είναι η βαθειά του αγάπη για τη γη και τα προϊόντα της.
Μια αγάπη ειλικρινής που δεν τη συναντάς εύκολα, ένας δεσμός που σε πηγαίνει πίσω στην ιστορία όταν η καλλιέργεια της γης ήταν άρρηκτα δεμένη με την ανθρώπινη επιβίωση, μια σχέση στοργής, ερωτική, που κάνει τα μάτια του Παριανού παραγωγού να λάμπουν όταν μιλά για τα προϊόντα του.

Περισσότερα http://www.lifo.gr/team/peina/59397


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες