Pages

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η Συνάντηση Εργασίας στο Δήμο Πάρου για σχεδιασμό νέων ακτοπλοϊκών γραμμών



Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου η Συνάντηση Εργασίας στο πλαίσιο των από 15.05.2015 Πρωτοκόλλων Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πάρου και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Συστημάτων Γεωπληροφορικής και Μεταφορών SOCRATES του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας.


Στη Συνάντηση Εργασίας έγινε:
1. Παρουσίαση των επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων που αποτελούν βασικά αντικείμενα έρευνας και μελέτης, καθώς και των εφαρμογών που αναπτύσσονται από το ανωτέρω Εργαστήριο, και της δυνατότητας παροχής τεχνογνωσίας και τεχνικής συμβουλευτικής υποστήριξης και άλλων δράσεων συνεργασίας ενδιαφέροντος του Δήμου Πάρου.
2. Παρουσίαση του υποσυστήματος σχεδίασης νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του Έργου "Ολοκληρωμένο Σύστημα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τα Νησιά του Αιγαίου" (Υποέργου αρ. 32 της Πράξης "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ - Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας").

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση των φορέων της Πάρου με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Δ. Πανταζή, Καθηγητή Τ.Ε.Ι., και τους συνεργάτες του Εργαστηρίου, στα εξής αντικείμενα:
Προτάσεις συνεργασίας του Δήμου Πάρου και του Εργαστηρίου στη διαχείριση έργων και στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα στα επιστημονικά πεδία ενδιαφέροντος του Εργαστηρίου.
Παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Πάρου και των εμπλεκόμενων φορέων της Πάρου για τη βελτίωση του προτεινόμενου ολοκληρωμένου συστήματος ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, με σκοπό την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων - προτάσεων στην τελική εφαρμογή του συστήματος αυτού.
Εξειδίκευση προτάσεων του Δήμου Πάρου και λοιπών φορέων της Πάρου σε σχέση με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού με λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας (Αττική, Βόρεια Ελλάδα κ.λπ.) και άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη, με έμφαση στη ικανότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη μεταφορά ασθενών και την παροχή έκτακτων υπηρεσιών σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες