Pages

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΠΙΔΑ, που θα ερχόταν και στην Πάρο, έχασε το δρόμο...



Να θέλεις ν’ αγιάσεις και να μην μπορείς σε αυτό το νησί.
Να θέλεις με επιχειρήματα και ντοκουμέντα να καταγράψεις την πραγματικότητα και οι… θιγόμενοι, λέμε τώρα, να μην απαντούν επί της ουσίας αλλά να πετούν τη μπάλα στην εξέδρα και να σου τη λένε κι από πάνω.

Αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες
Αυτοί που εφάρμοσαν τα capital controls
Αυτοί που έστειλαν στα ΑΤΜ των τραπεζών τους Έλληνες για να πάρουν, σήμερα, ένα 50ευρω εάν διαθέτουν πιστωτική κάρτα και αύριο...
Αυτοί που έστειλαν την 3η γενιά στα ΑΤΜ για να πάρει 120 ευρώ ο κάθε συνταξιούχος την εβδομάδα
Αυτοί που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ή δεν θέλουν να δουν μέσα από τα κοματικά γυαλιά τους τις επιπτώσεις που έχει και θα έχει στο μέλλον το κλείσιμο των τραπεζών και η μη ύπαρξη συμφωνίας, επί 5 μήνες, με τους εταίρους - δανειστές μας
Αυτοί που για εσωκομματικούς και μόνο λόγους αποφάσισαν δημοψήφισμα με ερώτημα αν αποδεχόμαστε τα σκληρά μέτρα των εταίρων - δανειστών μας. Μα είναι ποτέ δυνατόν αν βάλεις ένα τέτοιο ερώτημα σε δημοψήφισμα; Είναι ποτέ δυνατόν ο Έλληνας να πει ΝΑΙ στο συγκεκριμένο ερώτημα όπως τέθηκε; Και όσοι είπαν το ΝΑΙ είμαι σίγουρος ότι δεν απάντησαν στο συγκεκριμένο ερώτημα αλλά στην παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ
Αυτοί που αποφάσισαν εν μέσω τουριστικής περιόδου να «παγώσουν» και να βυθίσουν σε απόγνωση τον επιχειρηματικό, εμπορικό, τουριστικό -και όχι μόνο- κόσμο της χώρας
Αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο, με ένα νόμο και ένα άρθρο
Αυτοί που όποιος εκφράζει άλλη άποψη ή άλλη θέση και δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός της χώρας, εκφράζει τους δανειστές, κ.λ.π.
Αυτοί που προεκλογικά όσα υποστήριζαν και υποσχόταν στον Ελληνικό λαό -πρόγραμμα Θεσσαλονίκης- για να κερδίσουν την εξουσία ή έλεγαν ψέματα ή ήταν εκτός πραγματικότητας, λέμε τώρα
Αυτοί που είναι έτοιμοι σήμερα να υπογράψουν ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τους εταίρους - δανειστές
Αυτοί που σε τοπικό επίπεδο υποσχόταν προεκλογικά (από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου):
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου θα αγωνιστεί, μαζί με τους Παριανούς και Αντιπαριώτες, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά, με άμεση προτεραιότητα*:
- Την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και διασώστες του ΕΚΑΒ.
- Την αποπεράτωση και λειτουργία του Αεροδρομίου.
- Το μπλοκάρισμα της εγκατάστασης του Βιομηχανικού Πάρκου Ανεμογεννητριών.
- Τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού, μεταποίησης και υπηρεσιών.
- Τη στήριξη του Πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).
- Την επαναφορά στο Δήμο των παραλιών που εκχωρήθηκαν στο ΤΑΪΠΕΔ.
* Η άμεση προτεραιότητα, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο και την Αντίπαρο, και με βάση τα όσα δεν έχουν γίνει στα δυο νησιά μας τους τελευταίους πέντε μήνες από τις υποσχέσεις που δόθηκαν, μπορεί να είναι κάποτε, κάποια μέρα...

Η λίστα είναι ατέλειωτη, σταματάω εδώ…
Το σημερινό θέμα μου όμως δεν είναι άλλο από τις επιπτώσεις στην Πάρο μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα μέτρα που ελήφθησαν (κλείσιμο τραπεζών, capital controls κ.α.)
Θα ξεκινήσω το σημερινό μου κείμενο με τη χθεσινή 6/7/2015 δήλωση του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου Απόστολου Αλιπράντη που «έκλεψα» από τους διαχειριστές του blog και τη δημοσιεύω εγώ. Τι λέει με δυο λόγια ο Πρόεδρος:
1. Τα «χώνει» στον Μανώλη Ισιγώνη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που του άσκησε μετά τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1. Του ζητάει να ανακαλέσει.
2. Διευκρινίζει ότι οι πρωινές του δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 «κομμένες και ραμμένες» και κάτω από τίτλους που ποτέ δεν ενστερνίστηκε έπαιξαν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Απόστολου Αλιπράντη όπως εστάλει με e-mail στο blog μας:

Πάρος 06/07/2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΛΙΠΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΧΟΛΙΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές σελίδες του νησιού μας, που με εμπλέκουν σε μυθεύματα και υποστηρίζουν ότι σε εμφανίσεις μου στην τηλεόραση έκανα δηλώσεις που πιθανά θα επηρέαζαν αρνητικά την οικονομία του τόπου, έχω να δηλώσω τα εξής:
1. Θα υπερασπίζομαι πάντα τα συμφέροντα του κλάδου μου, που αυτά έχουν σχέση με το συμφέρον του τόπου. Δεν απεμπολώ αυτό το δικαίωμα και δεν το χαρίζω σε κανέναν.
2. Καμιά σχέση δεν έχω -ούτε είχα- με τα πολιτικά παιχνίδια πριν και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.
3. Σε όλο το χρονικό διάστημα της περασμένης εβδομάδας, μου ζητήθηκαν δηλώσεις από τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών. Σε «ζωντανή» σύνδεση με κανάλι των Αθηνών, στις 3 Ιουλίου, το πρωί, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού ευρωπαϊκών υποθέσεων, κ. Ν. Χουντή και άλλων οικονομικών παραγόντων, σκιαγράφησα την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τμήμα των δηλώσεών μου στη συνέχεια, παίχθηκαν και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, αλλά «κομμένες και ραμμένες» και κάτω από τίτλους που ποτέ δεν ενστερνίστηκα.
Για του λόγου το αληθές υπάρχουν οι αρχικές μου δηλώσεις εδώ:
(από 58:00 η παρουσία και οι δηλώσεις του κ. Αλιπράντη στην εκπομπή).
Τέλος, με κάθε τρόπο διαβεβαιώνω ότι τα πολιτικά παιχνίδια ορισμένων σε βάρος -όχι του προέδρου- αλλά ουσιαστικά σε βάρος του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου, δε θα μένουν αναπάντητα, και θα υπερασπίζομαι το συμφέρον του κλάδου μου.
Γι’ αυτό, ζητώ από τον κ. Μ. Ισιγώνη, να ανακαλέσει όλα του τα σχόλια που αποδίδει σε μένα για δηλώσεις που δεν έκανα, ως αναληθή.
Τον καλούμε επίσης, να είναι μελλοντικά πιο συγκρατημένος και να παρακολουθεί τι συμβαίνει με τον εμποροεπαγγελματικό κόσμο των νησιών μας με προσοχή.
Για του λόγου το αληθές:
Για σήμερα το βράδυ μετά το τρομερό 63% των Παριανών και των Αντιπαριωτών, μια μόνο ανάρτηση , έτσι για να χαλαρώσουμε:
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και από τα βάθη της ψυχής μου, προσωπικά, το Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο και τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου κ. Απόστολο Αλιπράντη, γιατί χωρίς τις μπούρδες που υποστήριξαν , περί «λιμοκτονούντων νησιωτών, έλλειψης τροφίμων και λοιπών βασικών προϊόντων που θα είχαμε από Δευτέρας με το ΟΧΙ», συνέβαλαν τα μάλα στη διαμόρφωση του θριαμβευτικού για το ΟΧΙ αποτελέσματος !!...
Μανώλης Ισιγώνης

Πάρτε δυο ακόμα κείμενα για την πληρέστερη ενημέρωσή σας
Το πρώτο είναι του κ. Γιώργου Παπανικολάου, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε για ένα διάστημα από το νησί μας και σήμερα εργάζεται στο γραφείο του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου. Το θέμα του, το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για την κατάσταση στα νησιά μας, με τον τίτλο «ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ». Ο κ. Παπανικολάου επικρίνει στο κείμενό του τον Δήμαρχο Πάρου Μάρκο Κωβαίο γιατί ο τελευταίος δεν έκανε «παρέμβαση άμεση και κατηγορηματική. Ότι δηλαδή το ρεπορτάζ είναι ψευδές, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το νησί με ασφάλεια, και ότι ερχόμενοι εδώ δεν πρόκειται να δούνε νησιώτες που λιμοκτονούν».
Τέλος ο κ. Παπανικολάου ζητάει από τον κ. Κωβαίο την παραίτησή του από τη θέση του Δημάρχου!
Ακολουθεί το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα του στο Facebook:
Αγαπητέ Δήμαρχε Πάρου Την ώρα που την Παρασκευή 3/7 συν ταξιδεύαμε στο πλοίο με προορισμό το νησί της Πάρου, και μας εξηγούσες τις ελλείψεις στο νησί, συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης, το κανάλι ΑΝΤ1, έκανε ρεπορτάζ για την κατάσταση στα νησιά, με, τον τίτλο «ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ». Νομίζω ότι ήταν απαραίτητο σαν δήμαρχος ενός νησιού που περιμένει επισκέπτες, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, με τα προβλήματα της κρίσης, της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, να κάνεις παρέμβαση άμεση και κατηγορηματική. Ότι δηλαδή το ρεπορτάζ είναι ψευδές, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το νησί με ασφάλεια, και ότι ερχόμενοι εδώ δεν πρόκειται να δούνε νησιώτες που λιμοκτονούν. Ήταν απαραίτητο, ήταν υποχρέωση σου σαν εκλεγμένος αντιπρόσωπος όλου του Παριανού λαού. Δεν το έκανες φίλε Μάρκο. Προτίμησε να το αφήσεις να επηρεάσει ψηφοφόρους αδιαφορώντας ότι επηρέαζε ταυτόχρονα και επισκέπτες του νησιού, που είχαν σκοπό να έρθουν άμεσα στο νησί. Επισκέπτες που έχει άμεση ανάγκη αυτή τη στιγμή το νησί. Αυτή η στάση, δεν έχει καμιά σχέση με την στάση που περίμενε ο πολίτης της Πάρου, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις Δημοτικές εκλογές, με το τι ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές, με το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα. Θεωρώ λοιπόν απαραίτητο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό του Δημάρχου, την παραίτησή σου από την θέση του Δημάρχου.
Με προσωπική (μόνο) εκτίμηση
Με προσωπική (μόνο) εκτίμηση Γιώργος Παπανικολάου

Το υψηλό πολιτικό επίπεδο του κ. Ισιγώνη
Το δεύτερο κείμενο μικρό και περιεκτικό. Είναι σχόλιο του Μανώλη Ισιγώνη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναρτήθηκε στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, για το βροντερό ΟΧΙ των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Πάρου:
«Υπάρχουν και αυτοί που μας ξεπλένουν από τα αφιονισμένα κομματόσκυλα του Δήμαρχου Κωβαίου!».

Και δυο ραδιοφωνικές εκπομπές
Η χθεσινή, Δευτέρα 6/7/2015, εκπομπή στον ενημερωτικό ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού μας ΗΧΩ 102,1. Στην Γεωργία - Πατέ Καραγιαννιώτη μιλούν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο διαχειριστής του «Παριανού Δρόμου» και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Κολλάρος και ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου Απόστολος Αλιπράντης.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε τις σημερινή, Τρίτη 7/7/2015, συνέντευξη του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM» και στη Ρούλα Μπράουν.

Εκτιμώ ότι με όλα τα παραπάνω έχετε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στο νησί μας γύρω από το θέμα των επιπτώσεων στην Πάρο μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τα μέτρα που ελήφθησαν (κλείσιμο τραπεζών, capital controls κ.α.).
Δεν θα σχολιάσω αυτή τη χρονική στιγμή τα όσα συνέβησαν σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα. Θα μπορούσα να το κάνω αλλά, πέρα από την ενημέρωση που σας έδωσα, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο σήμερα.
Θα επανέλθω όμως πολύ σύντομα επί του θέματος αφού οι επιπτώσεις είναι υπαρκτές, τις βιώνουμε καθημερινά και μόνο όσοι φορούν τα κοματικά τους γυαλιά δεν θέλουν, λέμε τώρα, να τις δουν.
Τα σχόλια λοιπόν δικά σας και θα σας παρακαλέσω, ιδίως τα ανώνυμα, να κυμανθούν σε ήπιους τόνους και να αποφεύγονται οι ακραίοι χαρακτηρισμοί, διαφορετικά θα κόβονται…

Ο «blog-pen»


6 σχόλια:

  1. Ποιοι μιλάνε.Αυτοί που έβαλαν το κόμμα πάνω από την πατρίδα. Σάπια ανθρωπάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ψηφίζω Κολλάρο είναι πάντα ενημερωμένος, αλλά τσακωμένος με την αλήθεια, απλώς δεν ξέρει τι γράφει ή καλύτερα γράφει ότι του πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Η δημοκρατία ξεχειλίζει από μέσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσουζει .τσουζει κ απ οτι φαινεται θα τσουζει για πολυ ακομη.Ευτυχως που δεν ειναι σαν τα μουτρα σας,Ειχατε μαθει να κρυβεστε πισω απο το δαχτυλο σας κ βρεθηκε ενας τυπος που σας ξεφτιλισε χωρις να ξεφτιλιζεται ο ιδιος.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες