Pages

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Eurovision 2015: Live - ζωντανή μετάδοση του Τελικού, βίντεο - παρουσίαση των τραγουδιών



Τον Τελικό του 60ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στις 22.00 η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε απευθείας σύνδεση με το Stadthalle της Βιέννης.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στη 15η σειρά του Τελικού με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι One Last Breath, σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα. Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.
Τον σχολιασμό στον σημερινό Τελικό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ η μεγάλη νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.
Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς - δέκα από κάθε βραδιά. Οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία -που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό- πέρασαν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, έχει ως εξής:
1. Σλοβενία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4. Εσθονία
5. Ην. Βασίλειο
6. Αρμενία
7. Λιθουανία
8. Σερβία
9. Νορβηγία
10. Σουηδία
11. Κύπρος
12. Αυστραλία
13. Βέλγιο
14. Αυστρία
15. Ελλάδα
16. Μαυροβούνιο
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Λετονία
20. Ρουμανία
21. Ισπανία
22. Ουγγαρία
23. Γεωργία
24. Αζερμπαϊτζάν
25. Ρωσία
26. Αλβανία
27. Ιταλία

Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον σημερινό Τελικό όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν το τραγούδι της επιλογής τους καλώντας στο 901 111 99 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Πρώτου Ημιτελικού) ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση ή SMS είναι 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Επίσης, οι φίλοι του διαγωνισμού μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android "Eurovision Song Contest - The Official App", που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές
Ακολουθεί βίντεο, μια μικρή παρουσίαση των 27 τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον αποψινό Τελικό...



Παρακολουθήστε τον σημερινό τελικό, ώρα έναρξης 22:00, και σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, πατώντας

εδώ (ΝΕΡΙΤ)

ή εδώ (EUROVISION TV)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες