Pages

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ευχαριστήριο για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Άγιο Κωνσταντίνο του Κάστρου



Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, του Ιερού Ενοριακού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Παροικίας και η Ερανική Επιτροπή, που έχει συσταθεί για την στερέωση, αποκατάσταση και ανακαίνιση των ιστορικών παρεκκλησίων Αγίου Κωνσταντίνου και Ευαγγελισμού, στο Κάστρο της Παροικιάς, που ήταν έτοιμα να καταρρεύσουν, είναι στην πολύ ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουν στους ευσεβείς χριστιανούς ότι, το δύσκολο και πολυδάπανο αυτό έργο, τελείωσε, και από σήμερα, τα δυο αυτά πολύτιμα μνημεία της προγονικής μας κληρονομιάς, αποδίδονται στην λατρεία των πιστών χριστιανών.

Είναι αλήθεια ότι, η ολοκλήρωση αυτού του έργου και μάλιστα σε εποχή οικονομικής κρίσης, αποτελεί έναν αληθινό άθλο, γι’ αυτό και οι ευχαριστίες μας απευθύνονται πρώτα στον Κύριό μας και στην Παναγία μητέρα Του, και ύστερα στους ισαποστόλους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, που μας αξίωσαν να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο και να σώσουμε από την καταστροφή, αυτά τα δύο παρεκκλήσια, που αποτελούν, μετά την Εκατονταπυλιανή, το «σήμα κατατεθέν », της πόλης μας.
Επιθυμούμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε, εκ βαθέων, τον Ποιμενάρχη μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, ο οποίος, από την αρχή αγκάλιασε αυτή την προσπάθειά μας και μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν, είναι θερμό.
Θεωρούμε, ακόμη, επιτακτική την υποχρέωση, να ευχαριστήσουμε τους αρχιτέκτονες μηχανικούς Αναστασία Γεωργιάδου και Παναγιώτη Στέφα και τους συνεργάτες τους, που πραγματοποίησαν το έργο. Δεν υπολόγισαν κόπους και μόχθους, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Εργάστηκαν άοκνα, για να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια, παρά τα ποικίλα εμπόδια που υπήρξαν!
Στη συνέχεια, έχουμε το χρέος, να ευχαριστήσουμε τον Δήμο της Πάρου, για την βοήθεια και την συμπαράστασή του, καθώς και όλους, όσοι με οποιονδήποτε τρόπο, στάθηκαν αρωγοί μας: Εκείνους που πρόσφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά, τους εργατοτεχνίτες που πρόσφεραν, εθελοντικά, την προσωπική τους εργασία και αυτούς που μας προμήθευσαν, δωρεάν, οικοδομικά υλικά. Δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε ακόμα, όσους μας βοήθησαν, προσφέροντας τα απαραίτητα, στην οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων, που κατά καιρούς πραγματοποιήσαμε, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Φίλων του Παραδοσιακού Οικισμού της πόλης μας, που κάθε φορά μας παρέχει αμέριστη την βοήθειά του. Τέλος, ευχαριστούμε όλες και όλους, που μας έδωσαν τον οβολό τους, πολλοί μάλιστα από το υστέρημά τους, για να ενισχύσουν αυτή την μεγάλη μας προσπάθεια!
Όλους σας ευχαριστούμε! Όλους σας ευγνωμονούμε! Και σας ευχόμαστε: « Η Χάρη της Ευαγγελίστριας και των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, να δίνει πλουσιοπάροχα σε σας και τις οικογένειές σας, υγεία και κάθε καλό »!
Ας καμαρώσουμε αυτά τα δυο κομψοτεχνήματα της νησιώτικης εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, που όρθια, στερεωμένα, ανακαινισμένα, στέκονται στην κορυφή του Κάστρου μας και σκορπούν την ευλογία των αγίων που τιμούνται σ’ αυτά, στην πόλη μας και στο νησί μας!
Είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, την οποία θα παραδώσουμε και εμείς, αλώβητη, στα παιδιά μας. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι, γι’ αυτό !

Πάρος 20 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος του Εκκλ. Συμβουλίου και της Ερανικής Επιτροπής
Πρωτ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΦΩΚΙΑΝΟΣ

Τα Μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου
ΣΤΑΜ. ΣΠΑΝΟΣ - ΙΩΑΝ. ΜΑΥΡΗΣ 
ΚΩΝ. ΣΤΑΘΕΡΟΥ - ΕΛΙΣΑΒ. ΜΑΥΡΗ
ΒΑΣ. ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ - ΓΕΩΡΓ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΙΟΡΔΑΝΗ

Τα Μέλη της Ερανικής Επιτροπής
ΠΑΝΑΓ. ΠΑΤΕΛΛΗΣ - ΚΩΝ. ΑΡΓΟΥΖΗΣ
ΘΕΟΔ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ - ΗΛ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
 ΚΩΝ. ΓΡΑΒΑΡΗΣ - ΝΙΚ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΑΙΚ. ΑΓΓΕΛΑΚΗ - ΓΕΩΡΓ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες