Pages

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Δεκάδες κίνδυνοι απειλούν τις γυναίκες που δεν παίρνουν προφυλάξεις το Καλοκαίρι!



Δεκάδες κίνδυνοι «καραδοκούν» να πλήξουν τις γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν αυτές αφεθούν χωρίς προφυλάξεις σε εφήμερα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο και την θάλασσα!

Αυτό πιστοποιούν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε πάντοτε κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκεςπου αφέθηκαν στην ανεμελιά των διακοπών χωρίς προφυλάξεις.
«Λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορούμε να χαρούμε τον έρωτα και τις διακοπές μας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις»τονίζει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπώνκαι προσθέτει:
«Όχι σεξ και παιχνίδια στην άμμο τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς προφυλάξεις, γιατί οι κίνδυνοι που «καραδοκούν» μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα για όλη της την ζωή!».
Δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι γυναικολόγοι, οι περισσότερες από τις μολύνσεις που μπορεί να πλήξουν τη γυναίκα την περίοδο του καλοκαιριού γίνονται αντιληπτές εβδομάδες η και μήνες αργότερα!
Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει κάθε γυναίκα και να λαμβάνει τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις, απολαμβάνοντας τις χαρές των διακοπών της.
«Πολλές όμως γυναίκες αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν ελλοχεύει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα» επισημαίνει ο κ Χανδακάς.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
Οι κίνδυνοι που μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα του καλοκαιρινούς μήνες είναι:
Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ερωτικό σύντροφο.
HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ), Χλαμύδια,
Έρπητας των γεννητικών οργάνων.
Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια,
AIDS, Ηπατίτιδες
Ανεπιθύμητη κύηση
Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην μελλοντική γονιμότητα αλλά ακόμα και στην ίδια την ζωή της γυναίκας.

Από την άμμο και τη θάλασσα:
Κολπίτιδες (Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού). Συμπτώματα αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο). Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.
Ουρολοιμώξεις. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ' επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες. Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού. Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (ταχτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα). Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία μίας ουρολοίμωξης, η βασικότερη εξέταση είναι η γενική και η καλλιέργεια ούρων η οποία θα αποκαλύψει ποιό είναι το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί το καταλληλότερο αντιβιοτικό.
«Η καλύτερη προστασία για μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί πριν φύγει για διακοπές από τον γυναικολόγο της για όλους αυτούς τους κινδύνους ώστε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη όταν θα φτάσει στην παραλία» καταλήγει ο κ. Χανδακάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες