Pages

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συλλήψεις τριών Αφγανών στο αεροδρόμιο της Μυκόνου



Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου 29χρονoς Αφγανός διακινητής, ο οποίος προσπάθησε να προωθήσει δυο ομοεθνείς του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε βάρος του 29χρονου ίσχυε απαγόρευση ιταλικών αρχών για είσοδο - κυκλοφορία σε άλλες χώρες Κράτη - Μελή της Συνθήκης Schengen.
Συνελήφθησαν χθες (21.05.2015) το απόγευμα στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 29, 26 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών εντοπίσθηκαν οι κατηγορούμενοι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου και διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος καθοδηγούσε τους δυο ομοεθνείς του (τον 26χρονο και τον 21χρονο) ώστε να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους και να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση για Ιταλία.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος διακινητής κατείχε νόμιμη άδεια παραμονής στην Ιταλία, που του είχε χορηγηθεί από τις ιταλικές αρχές, με την επιφύλαξη της απαγόρευσης εισόδου και κυκλοφορίας σε άλλες χώρες Κράτη-Μελή της Συνθήκης Schengen.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες