Pages

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η έγγραφη παραίτηση της κ. Πατέλη από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου



Η κ. Κατερίνα Πατέλη δημοσιοποίησε το κείμενο της έγγραφης παραίτησής της από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου ενώ δίνει και "κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις για όσα ανακριβή ειπώθηκαν ή εγράφησαν εν συνεχεία", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ
27 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΠΟ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας παραθέτω το πλήρες κείμενο της γραπτής παραίτησής μου (12 Μαΐου 2015) όπως ακριβώς εστάλη προς τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου.
Επίσης, κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις για όσα ανακριβή ειπώθηκαν ή εγράφησαν εν συνεχεία.
Το πλήρες κείμενο της γραπτής παραίτησής μου:

«Δι’ ανυπέρβλητους λόγους -τους οποίους προς το παρόν δεν κρίνω σκόπιμο να εκθέσω- σας υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου».

Σχετικά με τα αναγραφέντα στον τύπο, περί δήθεν απουσιών μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, διευκρινίζω τα εξής:
Ουδέποτε απουσίασα αδικαιολόγητα από το ΔΣ, εκτός από τις δύο συνεχείς δικαιολογημένες φορές που ευρισκόμουν στην Αθήνα, για συγκεκριμένες επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τα αρχαία λατομεία, την Εφορεία Αρχαιοτήτων σχετικά με τα γνωστά αρχαία κιονόκρανα της Παροικιάς, καθώς και την έδρα τής επιχείρησης των Αφών Ρήγα στο Μαρούσι σχετικά με τη λήψη εγγράφων και αδειών της επιχείρησης στο Μαράθι. Για τις ενέργειες δε αυτές, είχα ήδη ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν φύγω και μάλιστα είχα την ομόφωνη έγκρισή του. Με απλά λόγια… το γνώριζαν όλοι.
Όσο για την τρίτη συνεχόμενη φορά που απουσίαζα από το Δ.Σ, είχα ήδη στείλει την παραίτησή μου στον Δήμαρχο, την οποία κρατούσε σε μία προσπάθειά του να με πείσει να την ανακαλέσω. Ως εκ τούτου, δεν την είχε δημοσιοποιήσει.
Διευκρινίζω επίσης, ότι σε δύο-τρείς συνεδριάσεις επιτροπών που δεν μετείχα πρόσφατα, στην ουσία ήμουν ήδη υπό παραίτηση, με προσωπικό mail που είχα στείλει προς τον Δήμαρχο στις 14 Απριλίου 2015 και στο οποίο του έκανα σαφές ότι θα παραιτηθώ, αν δεν υπάρξουν αλλαγές στην προεδρία του Δ.Σ. και στον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας, ρυθμών, χειρισμών και συμπεριφορών του κ. Σαραντινού.

Τέλος, σε ότι αφορά το τελικό πόρισμα από την ενδελεχή έρευνα μου, τόσο στο θέμα αποκατάστασης των αρχαίων λατομείων στο Μαράθι, που συζήτησα στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον κ. Αθανασούλη, όσο και στα προβλήματα που συμφύονται με τα νεώτερα λατομεία, δηλαδή της επιχείρησης των Αφών Ρήγα, δήλωσα και στον δήμαρχο ότι:
Ανά πάσα στιγμή θελήσει, είμαι έτοιμη να παρουσιάσω τον πλήρη φάκελο με όλα τα νέα αποκτηθέντα έγγραφα -που έλειπαν από το αρχείο του δήμου- όπως και τα τελικά συμπεράσματά μου προς το Δ.Σ, ώστε να αποφανθεί για τα περαιτέρω, με τις δέουσες ενέργειες για ριζικές λύσεις ή απλώς για χαλαρές και ανώδυνες εξελίξεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΕΛΗ


2 σχόλια:

  1. Οταν η προσωπικη προβολη κ ο τιτλος ειναι προαπαιτουμενα τοτε μετα υπαρχει δυσαρεσκεια κ ενας αποδιοπομπαιος τραγος .Οταν η προσχωρηση σε μια ομαδα γινεται για να ικανοποιηθουν αιτηματα,που ομως μενουν ανικανοποιητα,τοτε καποιος πρεπει ν το εισπραξει αυτο.Αναρωτιεμαι γιατι θα πρεπει να εισπραξει αυτος που διεκρινε την αδυναμια κ οχι αυτη που εχει την αδυναμια;Λιγη αυτοκριτικη θα βοηθουσε αλλα νωρις το πρωι,οχι αργα το μεσημερι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανώνυμος ας γίνει σαφής. Ποια αιτήματα υπονοεί; Επίσης: ποιος έχει την αδυναμία; Αυτός που υπόσχεται και δεν τηρεί (εκτελεί); Ή αυτός που διεκδικεί; Τι σημασία έχει αν είναι πρωί ή μέρα μεσημέρι; Όσο για τους τίτλους... πολλοί θα τους ήθελαν. Η δυστυχία τους είναι ότι δεν τους έχουν...

      Διαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες