Pages

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Επεισόδια στον τελικό Πρωταθλήματος Κυκλάδων - βίντεο



Τα επεισόδια που έγιναν στην εξέδρα του Δημοτικού Σταδίου Παροικιάς την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 κατά τη διάρκεια του τελικού του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Κυκλάδων ΑΟ Σύρου - ΑΟ Πανναξιακός «καίνε» Πανναξιακό, ΕΠΣ Κυκλάδων και διαιτητή… Το πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα του Πανναξιακού που επικράτησε στη διαδικασία ων πέναλτι με 3-2, (καν. αγώνας 1-1, παράταση 1-1).
Πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω... Ωραία τελείωσε ο καλύτερος τελικός (από θέμα φάσεων και σασπένς)... από δυο πολύ καλές ομάδες, που όμως αυτές οι εικόνες προκαλούν θλίψη και αηδία. Πραγματικά σιχαίνεσαι να πας στο γήπεδο, τι θα πει ο πατέρας και η μητέρα στο μικρό παιδί του που βρέθηκε στο γήπεδο για να δει από κοντά το μεγάλο τελικό; Ότι όταν μεγαλώσεις και πας στο γήπεδο παιδί μου δεν θα σε προστατέψει κανείς; Ότι οι υπεύθυνοι της ΕΠΣ Κυκλάδων πηγαίνουν στα γήπεδα για να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή αναψυχής; Πότε επιτέλους θα δοθεί ένα τέλος σε αυτό που τον λένε αθλητισμό και όπου από μικρά παιδιά τον μαθαίνουμε ως διασκέδαση; Πότε επιτέλους θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι; Πότε επιτέλους θα πάρετε απόφαση να απομακρύνεται αυτούς που υποτίθεται αγαπούν τις ομάδες τους;
Επιτρέπεται ένας τελικός μιας ολόκληρης χρονιάς να μην έχει παρατηρητή πάρα μόνο μια γραμμή στο φύλλο αγώνα που να δείχνει την απουσία του; Επιτρέπεται μετά από ένα τέτοιο τελικό να μην υπάρχει μια αστυνομική δύναμη; Θα μου πεις τι να κάνουν και αυτοί, διαμαρτυρόντουσαν πριν μέρες ότι δεν έχουν άτομα, τότε; Γιατί κάνεις το τελικό εκεί; (αν και δεν πρόκειται να δώσουν το γήπεδο ξανά σύμφωνα με τους υπεύθυνους). Γιατί δεν παίρνεις τα μέτρα σου να προστατεύσεις τις ομάδες, τα παιδιά, τις γυναίκες, τους φιλάθλους, ΕΠΣ Κυκλάδων; Μήπως έρχονται εκλογές και θέλουμε να κρατήσουμε αδελφικές στάσεις με τις ομάδες; Επιτρέπεται ένα παιχνίδι με τέτοια επεισόδια με εισβολή φιλάθλων να μην διακοπεί; Και να τελειώνει 3 λεπτά πριν ολοκληρωθούν τα 30 λεπτά της παράτασης; Γιατί; Να τελειώνουμε άρον άρον για να πάμε ασφαλείς στα σπίτια μας; Δηλαδή αν δεν γινόταν διακοπή τι θα γινόταν; Θα φεύγαμε ξαπλωτοί;
Είναι μαγκιά να επιτίθεσαι και να τραμπουκίζεις φιλάθλους παίκτες και διαιτητές;
Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι η διεξαγωγή του τελικού του πρωταθλήματος Κυκλάδων, αμαυρώθηκε τελικά από επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Παροικίας Πάρου, την Κυριακή 26 Απριλίου.
Ενώ οι ποδοσφαιριστές εντός του αγωνιστικού χώρου επέδειξαν πάθος, δύναμη και κυρίως αθλητικό ήθος όπως αρμόζει σε έναν τελικό πρωταθλήματος, δυστυχώς, το ίδιο δεν συνέβη και στις κερκίδες. Ναι πρέπει να το πούμε και αυτό... Δεν θα λέμε μόνο τα έκτροπα. Οι παίκτες και κυρίως οι αρχηγοί των ομάδων έφτασαν σε σημείο να πηγαίνουν στις εξέδρες και να παρακαλούν να μην συνεχιστούν τα επεισόδια.
Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας αποκρουστικής εικόνας που περιελάμβανε οπαδούς να συμπλέκονται στις κερκίδες λίγο πριν την ολοκλήρωση και της παράτασης του τελικού του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Α.Ο Σύρου - Πανναξιακός.
Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αν μη τι άλλο, θα πρέπει να σκύψουν πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να απομονώνουν την μικρή μερίδα εκείνων των οπαδών που εκτονώνονται στα γήπεδα, πριν είναι αργά και ζήσουμε ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις, γεγονός που απευχόμαστε όλοι μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α.Ο Σύρου το βίντεο με τα επεισόδια θα σταλεί στη ΕΠΟ προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Έως τότε καλό σου ταξίδι Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο... Ας είναι ελαφρύ το χώμα και η βρώμα που θα σε σκεπάσει...

πηγή: Cyclades24.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε τα βίντεο από τον τελικό

Παήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον τελικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες