Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου, πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στην υγιεινή τροφίμων σύμφωνα με την ΥΑ 14708/1-08-2007 (ΦΕΚ 1616) και τη Νέα Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 (ΦΕΚ Β 2718/8-10-12)
Το πρόγραμμα κατάρτισης του ΕΦΕΤ απευθύνεται σε εργοδότες και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων. Ως επιχειρήσεις τροφίμων εννοούνται, εκτός από τις ευκόλως εννοούμενες (που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων), όλοι οι οργανισμοί της αλυσίδας τροφίμων ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυπλοκότητας
Οι οργανισμοί της αλυσίδας τροφίμων περιλαμβάνουν τόσο τους άμεσα όσο και τους έμμεσα εμπλεκόμενους οργανισμούς σε ένα ή περισσότερα στάδια της αλυσίδας τροφίμων.
Οργανισμοί που συμμετέχουν άμεσα στην αλυσίδα τροφίμων είναι μεταξύ άλλων οι οργανισμοί παραγωγής ζωοτροφών, συγκομιδής, παραγωγής γεωργικών προϊόντων, παραγωγής συστατικών, μεταποίησης, λιανικής πώλησης, διάθεσης τροφίμων, τροφοδοσίας, υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης, μεταφοράς, αποθήκευσης, συσκευασίας και διανομής τροφίμων.
Στα πλαίσια της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ στους οργανισμούς έχουν ενταθεί, με αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων σε πολλές επιχειρήσεις, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου θα προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» του ΕΦΕΤ, με σκοπό την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων.To κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ για τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου και στα 100 για τα μη μέλη
Το κόστος του Παραβόλου αξίας 30 ευρώ συμπεριλαμβάνεται στις ανωτέρω τιμές
Τέλος, σας επισυνάπτουμε Αίτηση Συμμετοχής.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία η γραμματειακή υποστήριξη του Συλλόγου είναι στη διάθεση σας, στο 2284022262 ώρες: 09.00 - 15.00
Το πρώτο τμήμα υπολογίζεται να ξεκινήσει το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες