Pages

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Βαρουφάκης και ο... Μέσι



Και τώρα φαίνεται να μπαίνει στο ψυγείο ο Βαρουφάκης. Οk, η κυβέρνηση ύστερα από 90 ημέρες κατάλαβε αυτό που είχε καταλάβει από την πρώτη εβδομάδα όλος ο… πλανήτης. Πως οι απόψεις και η κοσμοθεωρία του υπουργού Οικονομικών λειτουργούν ανασταλτικά σε οποιαδήποτε προοπτική συμφωνίας. Βέβαια, όσοι εμφανίζονταν αντίθετοι με τις ενέργειες του Γιάνη χαρακτηρίζονταν το λιγότερο… γερμανοτσολιάδες. Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Και μην ξεχνιόμαστε. Τη συνολική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός. Εκείνος έκανε υπουργό τον Βαρουφάκη. Εκείνος έχει εγκρίνει την παρελκυστική τακτική. Υπάρχει, λοιπόν, ένα σοβαρότερο πρόβλημα. Εδώ και 90 ημέρες το πρωί πάμε καλά, το βράδυ για ρήξη. Αλλα λέει το Μαξίμου, άλλα η διαπραγματευτική ομάδα, άλλα εξαγγέλλει ο κάθε υπουργός. Δουλειά έτσι δεν γίνεται. Είτε την ευθύνη την αναλάβει ο Τσακαλώτος είτε ο… Μέσι.
Μακάρι ο Τσίπρας να αποφάσισε να βάλει στο ψυγείο, εκτός από τον Βαρουφάκη, και την έως τώρα τακτική. Για να υπάρξει συμφωνία. Και σύντομα. Ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες