Pages

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πάσχα στις Κυκλάδες με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες



Αφού οι καιρικές συνθήκες θα μας ταλαιπωρήσουν, για εμάς τους Κυκλαδίτες ο λόγος, από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Παρασκευή, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, τελικά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με την σημερινή πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι αίθριος με υψηλές θερμοκρασίες.
Ακολουθεί η σημερινή πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πρόγνωση για σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 06-04-2015
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Νότιοι άνεμοι, στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και νότια.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 που από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 22 βαθμούς κελσίου.

Μεγάλη Τρίτη 07-04-2015
Καιρός: Στην ανατολική νησιωτική χώρα αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα το πρωί ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική) και τη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Μεγάλη Τετάρτη 08-04-2015
Καιρός: Στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές, λίγες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μεγάλη Πέμπτη 09-04-2015
Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, και στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Μεγάλη Παρασκευή 10-04-2015
Καιρός: Στα δυτικά ,τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Μεγάλο Σάββατο 11-04-2015
Κυριακή του Πάσχα 12-04-2015
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο.

Στη φωτογραφία το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες