Pages

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

«Εκπτώσεις» στη Δημοκρατία



Ορισμένα σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, και τα οποία έχουν ως πρωταγωνιστές υπουργούς, καθώς και κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες, αναδεικνύουν, και μάλιστα με ιδιαίτερα ανησυχητικό τρόπο, τουλάχιστον ένα σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη νοοτροπία ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διέπει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

Και εξηγούμαστε: Είχαμε χθες την περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, όπως και άλλων υπουργών τις προηγούμενες ημέρες για άλλα θέματα, που έριξε τις ευθύνες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί δημοσιοποίησαν το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με το οποίο ζητείτο να απελευθερωθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες και να μη γίνονται έλεγχοι σε όσους εισέρχονται χωρίς άδεια στην ελληνική επικράτεια. Είχαμε επίσης χθες την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε ευθέως ζήτημα εγκυρότητας των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν με απουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και έλαβαν λιγότερες από 151 ψήφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι έφθασε στο σημείο να στείλει μήνυμα και μάλιστα με αυστηρό τρόπο στους εισαγγελείς να δίνουν άδεια στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές για να παρευρίσκονται στη Βουλή.
Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αρνείται, χρησιμοποιώντας διάφορα τερτίπια, να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους για την παράταση του Μνημονίου, διαπράττοντας ένα κοινοβουλευτικό, θεσμικό πραξικόπημα, το οποίο παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Και τούτο, ενώ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ότι δήθεν έκρυβε τη συμφωνία, η οποία όμως είχε ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο ως τροπολογία.
Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση που ακολουθεί κάνει σοβαρές εκπτώσεις στην ίδια τη Δημοκρατία. Γιατί δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε πολύ δημοκρατικό, είτε οι υπουργοί να επιχειρούν να φιμώσουν τον Τύπο, όταν φέρνει στη δημοσιότητα δικές τους πολιτικές, είτε η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής να θέτει θέμα Χρυσής Αυγής, διολισθαίνοντας σε λογικές Μπαλτάκου. Ολα αυτά δείχνουν μια καθεστωτική νοοτροπία, η οποία οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.

πηγή: http://www.e-typos.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες