Pages

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Όταν ο Ντράγκι έβρεχε λεφτά εμείς κρατάγαμε ομπρέλα…



Οι καταστροφικές επιπτώσεις του αντιμνημονίου και οι τεράστιες ευθύνες όσων το υπηρέτησαν διαχρονικά φαίνονται σήμερα, με τη διαμόρφωση του ευνοϊκότερου ευρωπαϊκού και διεθνούς κλίματος του οποίου αδυνατεί να επωφεληθεί η ελληνική οικονομία, που επαναβυθίζεται στην πιο ηλίθια ύφεση των τελευταίων ετών.
Τον τελευταίο χρόνο η τιμή του πετρελαίου έπεσε στο μισό (από τα 100 στα 50 δολάρια το βαρέλι), το ευρώ υποτιμήθηκε κατά 20% (από το 1,36 στοπ 1,10) και ο κ. Ντράγκι αποφάσισε να «βρέξει λεφτά» (ρευστότητα δηλαδή) στην οικονομία της Ευρωζώνης. Τι κάνει η Ελλάδα; Κρατά ομπρέλα μην τύχει και επωφεληθεί!
Αντί να έχουμε κλείσει την αξιολόγηση από τον Σεπτέμβριο προχωρώντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να έχουμε πάρει όλη τη δόση των 7 δις από το Δεκέμβριο, την πιστοληπτική γραμμή από τον Ιανουάριο και να ξεκινάμε τώρα μια ταχεία αναπτυξιακή διαδικασία με τον αέρα της καταπληκτικά ευνοϊκής διεθνούς συγκυρίας στα πανιά μας, η οικονομία βρίσκεται παγωμένη, με μηδέν επενδύσεις, στραγγαλισμένη από ρευστότητα (που το κράτος απορροφά εις βάρος της ιδιωτικής οικονομίας) και σε ελεύθερη πτώση.
Κι όλα αυτά για το αυτοκαταστροφικό αντιμνημόνιο, που σε τελική ανάλυση υπερασπίζεται όχι βέβαια τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα όσων επωφελούνται από τις μεγάλες κρατικές δαπάνες εις βάρος των ανέργων και του ιδιωτικού τομέα.

Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες