Pages

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Καλός ο καιρός στις Κυκλάδες τις πρώτες μέρες του Μαρτίου



Καλός θα είναι ο καιρός τις πρώτες μέρες του Μαρτίου στις Κυκλάδες, την Πάρο και την Αντίπαρο σύμφωνα με την σημερινή 1/3/2015 πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η απουσία βροχής, η θερμοκρασία σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και οι άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ διαφόρων διευθύνσεων.
Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τα επόμενα 24ωρα…


Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε την Κυριακή 01-03-2015 / 1300 τοπική

Πρόγνωση για σήμερα Κυριακή 01-03-2015
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 02-03-2015
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές το πρωί στο ανατολικό αιγαίο. Τις πρωινές ώρες περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Τρίτη 03-03-2015
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και την Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τέταρτη 04-03-2015
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην ηπειρωτική κυρίως χώρα με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στο βορειοανατολικό αιγαίο 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πέμπτη 05-03-2015
Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 06-03-2015
Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πρόσκαιρα τα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στο αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 07-03-2015
Μεταβολή του καιρού με βροχές στα ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά και πιθανόν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια, ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στη φωτογραφία το μετεώγραμμα της ΕΜΥ για την Πάρο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες