Pages

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ζητούν διακοπή του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος για την Παροικιά



Σύμφωνα με έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημερώθηκε χθες ο Δήμος Πάρου ότι πρέπει εντός τριών ημερών να διακόψει το σήμα που εκπέμπεται από ψηφιακό αναμεταδότη που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Κακάπετρα Παροικιάς.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Παροικιά και οι γύρω περιοχές που λαμβάνουν ψηφιακό σήμα για τις τηλεοράσεις από τους Αγίους Αναργύρους και όχι από τους Αγίους Πάντες θα μείνουν χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα.
Με δικαστική επιμελήτρια επιδόθηκε χθες στον Δήμο Πάρου το έγγραφο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πάρου είναι υποχρεωμένος να διακόψει «εντός τριών ημερών τη λειτουργία του ψηφιακού αναμεταδότη στο κέντρο εκπομπής «Άγιοι Πάντες» που εντοπίστηκε στη θέση Κακάπετρα ο οποίος λειτουργεί σε διαύλους που δεν προβλέπονται για χρήση στην περιφερειακή ζώνη (Π.Ζ.)12, καθώς και κάθε άλλο ψηφιακό αναμεταδότη, ο οποίος επανεκπέμπει το σύνολο του φάσματος -ο αναμεταδότης θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει μόνο τηρώντας τις τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές που ορίζονται από τη DIGEA ώστε να ενταχθεί λειτουργικά στο δίκτυό της- ενημερώνοντας εγγράφως την υπηρεσία μας, άλλως η ΕΕΤΤ θα προβεί στις προβλεπόμενες εκ του άρθρου 77 του Ν. 4070/2012 ενέργειες.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση που άπτεται των αρμοδιοτήτων μας».
Το θέμα δεν αφορά μόνο το Δήμο Πάρου αλλά και άλλα νησιά των Κυκλάδων όπως η Άνδρος και η Σίφνος.
Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί γιατί η DIGEA, αν και είχε ενημερωθεί προφορικώς και εγγράφως από τον δήμο Πάρου, δεν φρόντισε να δώσει μέχρι σήμερα λύση έτσι ώστε να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό σήμα οι κάτοικοι της Παροικιάς και των γύρω περιοχών στην περίπτωση που διακοπεί το ψηφιακό σήμα από τους Αγίους Αναργύρους.

Η λύση με παρέμβαση Δήμου
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος Πάρου ήταν ενήμερος για το πρόβλημα και είχε ενημερώσει τόσο προφορικώς όσο και εγγράφως τη DIGEA που είναι και η αρμόδια για να επιλύσει το πρόβλημα.
Το έγγραφο της ΕΕΤΤ βρίσκεται από χθες στα χέρια του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάρου Κωνσταντίνου Φιφλή και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ζητηθεί παράταση στη διακοπή του ψηφιακού σήματος από τους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Κακάπετρα Παροικιάς μέχρι η DIGEA αποκαταστήσει το τεχνικό πρόβλημα έτσι ώστε να μην μείνει από ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα η πρωτεύουσα του νησιού και οι γύρω περιοχές.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι συχνότητες για την εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος ψηφιακής τεχνολογίας αποδόθηκαν στον ψηφιακό πάροχο δικτύου DIGEA AE (707/2/13-2-2014 απόφαση της ΕΕΤΤ) και στη Δημόσια Τηλεόραση (με βάση την ΚΥΑ 15715/2013).
Ακολουθεί το έγγραφο της εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που επιδόθει χθες 30/3/2015 στον δήμο Πάρου με Δικαστική Επιμελήτρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες