Pages

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης - Στράτου: Χωρίς τα νόμιμα έγγραφα νοικιάζουν τα σπίτια τους



Μια αποκάλυψη για τη δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάης Στράτου, σε σχέση με τα πολυτελέστατα σπίτια σε Πλάκα και Αίγινα (φωτογραφία), κάνει σήμερα Κυριακή το «Πρώτο Θέμα».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα,
η ειδυλλιακή και πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους στην Αίγινα, αλλά και η οικία της Πλάκας ενοικιάζονταν για ολιγοήμερες διακοπές σε τουρίστες, χωρίς όμως να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά. Σε τέτοια περίπτωση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κα Στράτου και η μητέρα της Δανάη Ποτάγα, οι οποίες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτριες των σπιτιών, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει να εκδώσουν την απαραίτητη εκ του νόμου άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και να φορολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτήν την ενοικίαση. Κάτι τέτοιο επισύρει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας. Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Ποτάγα.

Περισσότερα εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες