Pages

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η Πάρος στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Δήμου Διονύσου



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, που διοργανώθηκε από το Δήμο Διονύσου και τον Ο.Ν.Α.Π. «Ο Θέσπις», το βράδυ του Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.
Στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών συμμετείχε 13μελής Παιδική Χορωδία από την Πάρο υπό τη διεύθυνση της κ. Μ. Κοντού και πιανίστα την κ. Β. Θαλασσοχωρίτη (φωτογραφία).


Περισσότερα από 250 παιδιά συμμετείχαν στις 6 χορωδίες που φιλοξενήθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τραγούδησαν δημιουργώντας μαγευτικές μουσικές στιγμές σε μία βραδιά που γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνές και έσφυζε από φρεσκάδα, δημιουργικότητα και μελωδία.
Στη φετινή συνάντηση συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του κόσμου», του Τυρού Αρκαδίας, του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που βρίσκεται στον Πειραιά, της Πάρου, «Canto A Tempo» του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας Ημαθίας «Εστία Μουσών» και η Παιδική Χορωδία του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» του Δήμου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο δήμος Διονύσου στον Πολιτισμό και στη Νεολαία, ενώ τόνισε ότι ένας από τους στόχους είναι και η καθιέρωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών ως σημαντικού Πολιτιστικού Θεσμού που θα φέρνει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη της χώρας και κάθε χρόνο θα έχει όλο και περισσότερες συμμετοχές. Αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ διαβεβαίωσε ότι δήμος Διονύσου θα στηρίζει και θα διοργανώνει εκδηλώσεις που προάγουν και καλλιεργούν τον Πολιτισμό και ιδιαίτερα όσες αφορούν νέους και παιδιά.

Η εκπαιδευτικός κ. Έ. Μαντά στην ομιλία της αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης καθώς και στην αξία της συμμετοχής αλλά και της πειθαρχίας σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια ενώ ο κ. Απ. Μακρής ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας της «Κιβωτού του Κόσμου», που ιδρύθηκε το 1998 από τον π. Αντώνη Παπανικολάου και δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στο ταξίδι της.

Το μουσικό μέρος εκδήλωσης ξεκίνησε η παιδική χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου» που δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο 2013, στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που διδάσκονται στα παιδιά και συμμετέχουν σε αυτή 40 παιδιά όλων των ηλικιών. Τη χορωδία διηύθυνε η κ. Έ. Κοσσάροβα.
Ακολούθησε η Παιδική Χορωδία Τυρού, που δημιουργήθηκε το 2011 με τη συμβολή των συλλόγων γονέων της περιοχής και με τη συμπαράσταση και τη στήριξη εκπαιδευτικών και δασκάλων εξελίχθηκε σε Σύλλογο Χορωδίας, με την ονομασία Χορωδία Τυρού. Τη μουσική διεύθυνση της Χορωδίας είχε ο κ. Στ. Καρδιόλακας και στο πιάνο συνόδευσε η κ. Ν. Βασιλειάδη.
Συνέχισε η Χορωδία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» που ιδρύθηκε το 2001 και αποτελείται από 50 τακτικά μέλη, τα οποία είναι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Η κ. Ουρ. Πρασίνου διηύθυνε τη χορωδία και έπαιξε στο πιάνο, ενώ συνόδευσε στο φλάουτο η μαθήτρια Μάνια Χαντζέρη.
Ακολούθησε η 13μελής Παιδική Χορωδία Πάρου υπό τη διεύθυνση της κ. Μ. Κοντού και πιανίστα την κ. Β. Θαλασσοχωρίτη.
Συνέχισε η Παιδική Χορωδία Canto A Tempo, που ξεκίνησε να τραγουδά το Νοέμβριο του 2013 με μαέστρο την κ. Δ. Μητρέντση και στο πιάνο την κ. Μ. Πέτκου.
Οι εμφανίσεις έκλεισαν με την Παιδική Χορωδία «Θέσπις» του Δήμου Διονύσου με το μαέστρο κ. Στ. Καρδιόλακα και την πιανίστα κ. Λ. Καρπαθάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά μαζί με τους μαέστρους και τους μουσικούς ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν τα «Κόκκινα γυαλιά» του Σ. Κραουνάκη και το «Και τι ζητάω» του Λ. Μαχαιρίτσα για να ολοκληρώσουν την παρουσίασή τους και να γνωρίσουν την επιβράβευση μέσα από το παρατεταμένο χειροκρότημα και τις επευφημίες των παρευρισκόμενων, με ευχές όλων για «καλή αντάμωση».

Ο κ. Ζαμάνης απένειμε σε όλους τους μαέστρους και μουσικούς βραβεία και σε όλα τα παιδιά των χορωδιών δόθηκαν αναμνηστικά της συμμετοχής τους. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών είχε ο μαέστρος Στέφανος Καρδιόλακας, οργανωτική υπεύθυνη εκ μέρους του «Θέσπις» ήταν το μέλος του Δ.Σ Εύα Γεωργίου -η οποία με τη συμβολή πολλών εθελοντών και τη συνδρομή ευγενικών χορηγιών εξασφάλισαν την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης- ενώ την παρουσίαση των χορωδιών έκανε η Βασιλική Υφαντή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: O Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Δαμιανός ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθηνός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νάουσας Ημαθίας Προκόπης Μπίλης, Ελπίδα Τάκη - Τζέπου και Αφροδίτη Καλαϊτζή, οι Αντιδήμαρχοι Διονύσου Βάνα Ρηγοπούλου, Βασίλης Κοκμοτός, Ηλίας Υφαντής, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Ν.Α.Π. «Ο Θέσπις» Δημήτρης Ράικος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγγελική Πέππα, Πόπη Ταουξή, Ελπίδα Καγιαλή και Θανάσης Κρητικός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Μιχάλης Κασαπάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κρυονερίου Βίκυ Κάουλα και Αντιγόνη Χατζηαθανασίου, η δημοφιλής ηθοποιός Τιτίκα Στασινοπούλου, μέλη των Δ.Σ. του «Θέσπις» και της «Εστίας», καθώς και μέλη Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Διονύσου.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών, που διοργανώθηκε από το Δήμο Διονύσου...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες