Pages

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κατερίνα Βιτζηλαίου: O καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος



Η κ. Κατερίνα Βιτζηλαίου, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου σε σχόλιό της, το οποίο δημοσιεύθηκε κάτω από ανάρτησή μας (εδώ), αναφέρεται σε θέματα τουρισμού και όχι μόνο…
Κάνουμε βασική ανάρτηση το σχόλιο της κ. Βιτζηλαίου γιατί θεωρούμε ότι μέσα από το κείμενό της περνάνε θετικά μηνύματα για την Πάρο μας και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας…


Με ενδιαφέρον παρατηρώ, την μάλλον όψιμη αγανάκτηση μερίδας συμπολιτών μας και τις «κραυγές αγωνίας», για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας.
Είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να εκφράζει τη γνώμη του και να υπερασπίζεται τα πεπραγμένα του.
Η κριτική όταν γίνεται καλοπροαίρετα αποτελεί κινητήρια δύναμη δημιουργίας. Γίνεται όμως πάντα καλοπροαίρετα; Αναρωτιέμαι και προς το παρόν, δεν πείθομαι…
Για ένα τόσο σημαντικό για την Πάρο μας θέμα, τον τουρισμό, που δίνει ζωή και δουλειά, άμεσα και έμμεσα στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, θα περίμενα ή μάλλον θα απαιτούσα ως παριανή πολίτης, πιο προσεκτική και σοβαρή προσέγγιση από εκείνους που υπηρετούν την τέταρτη εξουσία αλλά και από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του παριανού λαού στο Δήμο.
Δεν θα μπω στη λογική της ανούσιας αντιπαράθεσης. Δεν ωφελεί κανένα, και βλάπτει κυρίως αυτό που οι περισσότεροι από τους Παριανούς δηλώνουν ως ανάγκη, θέλουν να προασπίσουν και να αναδείξουν: το παριανό τουριστικό προϊόν.
Οι προσφιλείς μας, ως λαός, έριδες γέμισαν τις σελίδες τις ιστορίας μας με αναρίθμητες βλαβερές συνέπειες. Ας τις αφήσουμε πίσω, ας διδαχθούμε από τα λάθη μας, ας βάλουμε στην άκρη την παιδική ικανοποίηση του «κέρδισα!!», και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας γεμίσει ο καθένας τις σελίδες της καθημερινότητάς του με αλήθειες. Δεν κερδίζει κανείς, αντιθέτως όλοι χάνουμε.
Δανείζομαι την κατακλείδα της ανάρτησης του αντιδημάρχου που κατέβηκε, κακώς κατά την άποψή μου, από το blog, εφόσον υφίσταται ακόμη, η απάντηση του εμπλεκόμενου εντύπου.
«Μέσα σε 6 μήνες κάναμε αρκετά πράγματα που άλλοι δεν έκαναν σε χρόνια, γι’ αυτό αφήστε μας να δουλέψουμε και μη μας αναλώνετε με ψευδή δημοσιεύματα».
Ο κάθε ένας από εμάς επιτελεί με τον τρόπο που επιλέγει ο ίδιος, το έργο του:
Άλλοι με ανώφελα δελτία τύπου και αναποτελεσματικά αλληλοσυγχαρητήρια για επικοινωνιακούς λόγους, κι άλλοι με ατέλειωτες ώρες ουσιαστικής δουλειάς.
Και στο κάτω κάτω αγαπητοί συμπολίτες, ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Ο παριανός λαός ήταν αυτός που έκρινε με την ψήφο του, τα αποτελέσματα της προηγούμενης τουριστικής επιτροπής στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ο παριανός λαός είναι αυτός που θα κληθεί να κρίνει και τα αποτελέσματα της τρέχουσας Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αλλά στη λήξη της θητείας της… Μη μακαρίζετε προ του τέλους, όπως δίδασκαν και οι πρόγονοί μας… Είναι ανούσιο και βλάπτει…

Κατερίνα Βιτζηλαίου
Μέλος Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης

Υ.Γ.: Το βιογραφικό, οι ακαδημαϊκές γνώσεις και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον τουρισμό, βρίσκονται στη διάθεση όποιου ενδεχομένως, έχει απορία για την παρουσία μου στην επιτροπή.


4 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν όλοι εσείς οι νέοι όσον αφορά τα κοινά να είστε σεμνότεροι. Κα Βιτζηλαίου , τι θέλετε να πείτε ότι αυτοί που δεν είναι πλειοψηφία δεν έχουν λόγο; Ο κόσμος τους έστειλε στο δημ. Συμβούλιο ακριβψς για να ασκούν κριτική. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ δεν εχουν δικαίωμα να έχουν άποψη; Οι επαγγελματίες δεν πρέπει να συμμετέχουν; Αυτό περιμένετε; Είστε στο απυρόβλητο; Αυτές είναι δημοκρατικές διαδικασίες; Η κα Βιτζηλαίου συμμετείχε και τα προηγούμενα χρόνια στις διαδικασίες της τουρ. Επιτροπής από ότι ξέρω. Πολλές φορές είχαμε βρεθεί στην αίθουσα δημ. Συμβουλίου όπως και με πολλούς άλλους επαγγελματίες που συμμετείχαν δεν είχε αποκλειστεί κανείς εως τώρα που άλλαξαν τα πράγματα. Αυτά δεν πρέπει να επισημανθούν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΛΑΜΕ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΚΟΠΕΛΛΑ

      Διαγραφή
  2. Στον κύριο που δημοσίευσε στις 9:47μ.μ. να πω τούτο, ας ξανά διαβάσει τα όσα γράφει η κ. Βιτζηλαιου για να καταλάβει τι εννοεί. Σεμνοι πρεπει να είναι όλοι, παλαιοί και νέοι, διότι όλοι κρινονται διαρκώς! Και επιτέλους έκαστος στο ειδος του, όχι όπως πριν που έμπαινε και ο πιο άσχετος ακόμη σε σημαντικότατες θέσεις!! Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερίνα Βιτζηλαίου28 Φεβ 2015, 11:33:00 μ.μ.

    Αγαπητέ κύριε/κυρία ανώνυμε/η.
    Αν από αυτά που ανέφερα στην ανάρτησή μου, καταλάβατε αυτά που παραθέτετε πιο πάνω, θα σας παρακαλούσα να προβείτε σε μια δεύτερη ανάγνωση και να επανέρθετε με νέο σχόλιο. Εννοείται, πως κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και κανείς απ'όσο τουλάχιστον γνωρίζω, δεν αποκλείεται ... η συμμετοχή όμως είναι και υποχρέωση...με άλλα λόγια εκφέρεται άποψη από τον συμμετέχοντα και όχι από τον απέχοντα. Κι επειδή, μάλλον δεν είστε καλά ενημερωμένος/η, δεν ήμουν μέλος στην προηγούμενη τουριστική επιτροπή, συμμετείχα όμως ως επαγγελματίας στις ανοιχτές για όλους συνεδριάσεις... για να ξέρω όμως με ποιον/ποιαν κύριο/κυρία "πολλές φορές είχαμε βρεθεί στην αίθουσα δημ.συμβουλίου" μήπως θα ήταν καλό να γνωρίζω και σε ποιον/α απαντώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες