Pages

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Βρούτσης: Το mail Βαρουφάκη είναι επαχθέστερο από του Χαρδούβελη - βίντεο



Στην πρωινή εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA», που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Καμπουράκης - Οικονομέας ήταν καλεσμένος χθες το πρωί ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Τη στροφή προς το δυσμενέστερο τεκμηρίωσε ο Γιάννης Βρούτσης, συγκρίνοντας το email Χαρδούβελη προς την τρόικα και τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που παρέδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, χωρίς ο κυβερνητικός κ. Μπαλάφας που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή να μπορέσει να τον αντικρούσει.
«Το email του κ. Βαρουφάκη χθες προς την τρόικα είναι επαχθέστερο», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας αναλυτικά:
«- Κατώτατος μισθός
Εμείς: Με νόμο η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό θα ξεκινούσε στα μέσα του 2016 μεταξύ των κοινωνικών εταίρων
ΣΥΡΙΖΑ: Η συζήτηση για τον κατώτατο μισθό θα ανοίξει χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε και το σπουδαιότερο θα γίνει με την τρόικα... partners consultation λέει χαρακτηριστικά το email Βαρουφάκη
- Μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά
Ο κ. Βαρουφάκης γράφει στο email ότι είναι παράλογο το μειωμένο ΦΠΑ στο Αιγαίο που κατοχυρώθηκε από τον Κ. Καραμανλή
- Συντάξεις
Έρχεται για πρώτη φορά να αλλάξει τον χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης λέγοντας ότι θα κάνει το σύστημα κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό εξαλείφοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Όχι μόνο δεν καταργούν τις ψηφισμένες μειώσεις στις επικουρικές αλλά θα κάνουν το σύστημα περισσότερο ανταποδοτικό.
Δε βλέπω το νόμο που θα καταργούσε τις ψηφισμένες περικοπές σε επικουρικές και εξάπαξ. Έχουν δεσμευθεί και περιμένουμε το νόμο. Το πακέτο είναι 810 εκατ. ευρώ ετησίως!
- Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Συμφωνούν πλέον μαζί μας ότι πρέπει να περικοπούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις όταν μας έβριζαν πως αυξάνουμε τα όρια ηλικίας».

Τον λόγο πήραν στη συνέχεια ο κ. Μπαλάφας και η κ. Χρυσοβελώνη. Ο πρώτος για να πει ότι τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τις έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπέρ των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ενώ η δεύτερη είπε το εξής αμίμητο «άλλο πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και άλλο αύξηση ορίων ηλικίας»!!

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο προς επιβεβαίωση των ανωτέρω…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια θα γίνονται δεκτά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες